Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pražské obchodní centrum pořádá Štědrý večer pro osamělé. Zastaví se i známé osobnosti

Lidé, kteří by dnes večer byli sami, mohou přijít do obchodního centra na Chodově, kde budou mít program a společnost. Štědrovečerní hostinu pro všechny, kteří by jinak v tento sváteční den zůstali sami, pořádá pořádá Westfield Chodov už počtvrté. Hosté dostanou tříchodovou večeři, vystoupí rytmická sekce Českého národního symfonického orchestru a zastaví se také známé osobnosti.

Na menu bude tradiční kapr i jazzová klasika

Matky samoživitelky, lidé s handicapem, bez domova, senioři z domova důchodců nebo děti z dětských domovů se i letos na Štědrý večer sejdou ve Westfield Chodov, kde je čeká tradiční štědrovečerní tříchodové menu s rybí polévkou a kaprem doprovázené jazzovým vystoupením rytmické sekce Českého národního symfonického orchestru pod vedením Lukáše Chejna.

Za hosty dorazí na návštěvu i některé oblíbené celebrity. V minulých letech se na večeři zastavila například spisovatelka Halina Pawlovská, muzikáloví zpěváci Roman a Petra Vojtkovi nebo herec Vladimír Kratina.

„Příležitosti k setkávání se prostřednictvím doprovodného programu centra snažíme vytvářet v průběhu celého roku a období Vánoc samozřejmě není výjimkou. S tradicí štědrovečerních komunitních setkání jsme začali už v roce 2018, kdy jsme v našem slavnostně nazdobeném centru přivítali lidi, kteří se cítí osaměle nebo si z různých důvodů nemohou užít Vánoce podle svých představ,“ vysvětlila marketingová manažerka Westfield Chodov Petra Valentová.

Na Štědrý den mohou Pražané navštívit zoo, památky nebo jít bruslit

Na Štědrý den si lidé budou moci prohlédnout některé pražské památky, zajít do muzea, projít se trojskou botanickou zahradou nebo se pobavit vánočním programem v zoologické zahradě. Sportovci si mohou zabruslit na veřejných kluzištích, která se v...

Zapojit se může i veřejnost

Na organizaci akce Westfield Chodov spolupracuje s neziskovými organizacemi FOD Klokánek Láskova, Fokus Praha, Klub vozíčkářů Petýrkova a obecně prospěšnou společností Mezi námi. Do její propagace se zapojil také spolek Fandi mámám, Nadační fond Veroniky Kašákové a Nadace Krása pomoci.

Pomocí kontaktního formuláře na webových stránkách události se ale lidé mohou k účasti přihlásit také sami. S tipy na potenciální hosty může přispět i veřejnost. Řada lidí, pro které je akce určena, se totiž ostýchá ozvat, a sváteční večer tak tráví opět o samotě.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Štědrý večer na Chodově

Štítky Vánoce, kultura, Štědrý večer, Chodov, Praha, celebrita, Štědrý den, Český národní symfonický orchestr, obchodní centrum, Halina Pawlowská, Vladimír Kratina, Veronika Kašáková, Fandi mámám z. s., večeře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Pražské obchodní centrum pořádá Štědrý večer pro osamělé. Zastaví se i známé osobnosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.