Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nemocnice Na Homolce se distancuje od sestry, která promluvila na demonstraci před ministerstvem

Nemocnice Na Homolce se distancovala od vyjádření Mirky Novákové, která se svým proslovem vystoupila na jedné z demonstrací před ministerstvem zdravotnictví. Údajná zdravotní sestra podle nemocnice pronesla několik nepravdivých a smyšlených výroků. Video je stále dostupné na sociálních sítích. Na celou kauzu upozornil jako první portál Manipulátoři.cz.

Jak bojovat s podvodnými řetězovými maily a fake news? Cesta je vzdělávání seniorů

Podvodné maily, falešné účty na sociálních sítích, ale i dezinformační weby jsou v posledních letech plné nesmyslných zprávy nezakládajících se na pravdě. Někteří uživatelé internetu se naučili takové zprávy ignorovat a řetězové maily neotvírat,...

 „Nemocnice Na Homolce se zcela distancuje od vystoupení zaměstnankyně nemocnice na demonstraci proti opatřením týkajících se omezení šíření nemoci Covid-19. Vyjádření zaměstnankyně je jejím soukromým názorem, nikoliv vyjádřením Nemocnice Na Homolce. K uvedenému Nemocnice Na Homolce konstatuje, že se jedná o nepravdivé a smyšlené výroky, kdy je nutné uvést, že zaměstnankyně pracuje v Nemocnici Na Homolce na marginální pracovní úvazek a není a nikdy nebyla součástí týmu zdravotnických pracovníků pečujících o covid pozitivní pacienty v Nemocnici Na Homolce,“ napsala redakci webu Manipulátoři.cz mluvčí nemocnice Martina Dostálová

Samotná Mirka Nováková podle webu vyvracejícího dezinformace šíří na sociálních sítích řadu lží a polopravd. Například, že za epidemii španělské chřipky mohlo očkování, přestože v té době žádná vakcína proti chřipce neexistovala. Sdílela také dezinformaci o údajné epidemii infarktů v nemocnicích. Veškerý obsah své facebookové zdi v posledních dnech zablokovala pro uživatele, které nemá v přátelích.

Pochybná akce, na které Nováková společně s další údajnou sestřičkou vystoupila, proběhla před nedávnem u ministerstva zdravotnictví a za podpory Volného bloku ji pořádal lékař Vít Mareček. „Očkovaný nesmí být zvýhodněný. Neočkovaný nesmí být znevýhodněný. Nikdo nemá právo ani zjišťovat, zda je člověk proti nemoci covid-19 očkovaný. Toto je ona klíčová informace pro všechny občany, kteří ještě nerezignovali! Tuto informaci nesmí zaměstnavateli sdělit ani závodní lékař, viz institut lékařského tajemství. To platí v plném rozsahu rovněž pro školáky a jejich dětské lékaře. Nikdo nemá tudíž právo v České republice vyžadovat jakékoliv „doklady o bezinfekčnosti“, ony Covid Pass, ani proti této nové nemoci covid-19, avšak ani proti jakékoliv jiné infekční nemoci – pokud tak výslovně nestanoví zákon,“ řekl například Vít Mareček pro Parlamentní listy.

Šíření dezinformací o koronaviru je selháním české vlády

Asi každému je jasné, že pro účinný boj s koronavirovým onemocněním zdaleka nestačí jen dobře promyšlená protiepidemická opatření. Neméně důležitá je dobrá informovanost veřejnosti a s tím spojená důvěra v opatření podniknutá v boji s nemocí. Při...

Právě od Marečka se ve svém vyjádření distancuje také Česká společnost urgentní medicíny a medicíny katastrof. „V posledních dnech byla v médiích komentována akce odpůrců protipandemických opatření před budovou MZ ČR, kterou údajně uspořádala skupina „Paralelní lékařská komora“. Jako její mluvčí byl citován MUDr. Vít Mareček.  Ten se objevuje i v souvislosti s jinými aktivitami, jako jsou Zdravé fórum a další, ve kterých je uváděn jako „odborník na urgentní medicínu“, případně „lékař urgentní medicíny“. Výbor Společnosti urgentní medicíny a medicíny katastrof ČLS JEP (SUMMK) jako představitel a garant urgentní medicíny v ČR prohlašuje, že se od jakýchkoliv osobních i profesních aktivit MUDr. Víta Marečka dlouhodobě distancuje a v žádném případě jej nepovažuje za důvěryhodného reprezentanta oboru urgentní medicína v ČR. MUDr. Mareček není evidován jako člen SUMMK,“ píše se v prohlášení.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto repro Facebook.com | Zdroj Manipulátoři.cz, Parlamentní listy, SUMMK

Štítky covid, Na Homolce, nemocnice, sestra, dezinformace, Nemocnice Na Homolce, demonstrace, lékařství, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Česko, Volný blok, Česká lékařská společnost Jana Evangelisty Purkyně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slávka Pichlová

Tři významné osoby bydlící či pracující v Praze - tj. téma pro "Pražskou drbnu" - se v těchto dnech nakazily Covidem: president Miloš Zeman, ministr zdravotnictví Adam Vojtěch a hlavní hygienička MUDr. Svrčinová. - Jak je toto možné ? ? ? Cožpak to "DOBRO PRO LIDSTVO" a "POSLEDNÍ ZÁCHRANNÁ BRZDA" - ty vychvalované a nám obyčejným a bezbranným lidem násilím nucené "vakcíny" - je neochránily? To jsou ty "vakcíny" s trojským koněm mRNA a "čiperným" spike proteinem tak málo účinné ? ? ? A nebo tito "dobrodinci" nebyli vůbec očkovaní ? ? ?

Středa, 1. prosince 2021, 01:19Odpovědět

Jan Budovic

Nevím co to je za vakcínu nebo je to šmejd vpravený do těla lidí zmanipulovaných a se
strachem když se tam má chodit po třetí , po čtvrté a pak příští rok i po desáté !

Pondělí, 29. listopadu 2021, 18:27Odpovědět

Brooke Baldwin

human guinea pigs in the fearsome Nazi laboratory known as Czech republic https://vk.com/video-78071920_456241608 Cabal Plan https://vk.com/video-78071920_456241604

Pondělí, 29. listopadu 2021, 16:24Odpovědět

Zbrojovák Olda

Takže když už jsme u těch dezinformací, u všelijakých "hlídacích psů", kontrolorů faktů a dalších "expertů", kteří jsou mimo jiné placeni farmafirmami, což není žádné tajemství, když se podíváte odkud jim proudí finance, nemůže jen tak přejít tohle vyjádření: ..........................Cituji: "Samotná Mirka Nováková podle webu vyvracejícího dezinformace šíří na sociálních sítích řadu lží a polopravd. Například, že za epidemii španělské chřipky mohlo očkování, přestože v té době žádná vakcína proti chřipce neexistovala. Sdílela také dezinformaci o údajné epidemii infarktů v nemocnicích. "........... Já jsem si prostudoval co jsem nalezl na netu a musím říct, že nikdy nikdo netvrdil, že se během "Španělské chřipky" očkovalo proti "Španělské chřipce!" Proti Španělské chřipce se neočkovalo, zato se v té době masivně očkovalo proti až 25 nemocem! "Pandemie" podle toho co se oficiálně přiznává, začala ve vojenském táboře pro novobrance které posílali do 1.sv.v. Novobrance a postupně i ostatní obyvatelstvo očkovali proti 15-25nemocem zhruba během měsíce. Vakcínami z laboratoří pana Rockefellera, mimochodem... Existuje kniha "Otrávená jehla" od ženy která tohle prožila jako osmiletá a po vystudování medicíny a pochopení souvislostí, se podělila ze svými zkušenostmi. Infarkty a oslabení srdce raketově rostou například v Izraeli u mládeže, stejně jako kolapsy u vrcholových sportovců, kde se to samozřejmě ukazuje nejdřív. Gaučová mládež to pozná později. O jaké dezinformaci to mediální prostitutky píšou, když tohle jsou informace oficiální od lékařů a statistiků, kteří jsou přímo u toho? Tohle jsou ta fakta která tak hlasitě vyžadují od jiných, ale o kterých sami mlčí. Stačí si prolétnout zprávy na Alternativě, třeba na Aeronetu a zapřemýšlet o tom, co se tam píše. K čemu je mi mainsteram, když na údajně dezinformačním webu se dozvím o tom co se bude dít, co proti nám chystají s půlroční, ročním předstihem? No k ničemu! Proč k ničemu? Protože se mainstream už ničím jak lživou propagandou nezabývá!

Pondělí, 29. listopadu 2021, 16:00Odpovědět

Slávka Pichlová

Nikdy nebyly vakcíny, aby se jimi muselo očkovat každého půl roku - takový "šmejd" se nikdy lidem nedával. Až nyní - a proč mRNA nefunguje? proč nechrání? Protože to svou podstatou vakcína není. Také - u očkování proti obrně nebo černých neštovicím - nebylo to tak, že by se i po očkování mnoho lidí nakazilo. - Těm zaslepeným lidem nepřipadá divné, že po Pfitzeru, Moderně, Astra Zeneca, atd. - by se měli každého půl roku přeočkovat? Když Karel Janeček řekl na Zlatých slavících, že je proti očkování dětí (mimo speciálních odůvodněných případů), snesla se na něj agresivní a doslova mediální smršť. Jako by byl největší hříšník pod sluncem. Přitom letos na jaře naše lékařské kapacity neříkaly nic, že by bylo potřeba děti očkovat - tj. to znamená, že tím vyjadřovaly, že DĚTI NENÍ POTŘEBA OČKOVAT. Ale - když je POLITICKÉ (!) zadání. že se mají děti očkovat, masmédia pronásledují a štvou každého, kdo má jiný názor.

Pondělí, 29. listopadu 2021, 11:56Odpovědět

Slávka Pichlová

Souhlasím s paní Melánií Hiralovou - evidentně si přečetla dost informací i té "vakcíně" - která vakcínou není. a Umí to samostatně posoudit, na rozdíl od těch, kteří spelě věří každé amsmediální propagandě - která převládá u nás i evs větě, protože kdo to mRNA (Pfitzre, AStra Zenecu, atd.) zpochybňuje, tomu není dán v masmédiích prostor a ty informace je nutno pracně hledat, jsou někde zastrčené.

Pondělí, 29. listopadu 2021, 11:50Odpovědět

Slávka Pichlová

mRNA - je neověřená látka, není to skutečná vakcína. Doposud vakcíny obsahovaly oslabený nebo umrtvený vir, mRNA je ale umělá směs čehosi, co se chová nepředvídatelně. "Něco" se vpraví do buňky - u vakcín klasických nic do buňky přes její membránu nepronikalo! nebylo zveřejněno, na kolika pokusných osobách se to testovalo a s jakým výsledkem. O klinických testech techo mRNA na dětech veřejnosti nebylo sděleno nic, ale jen "Očkujte se! Očkujte se!" A masmediální maipulace je vždycky takto: "Polovina nemocných NEBYLA očkovaná". No, z toho i hodně hloupému člověku vyjde, že NAOPAK polovina nemocných BYLA (!) očkovaná. Z toho plyne, že ta mRNA nijak nepomáhá a není veřejnosti známo, co ta mRNA způsobí v budoucnu. Spike proteiny doručené mRNA vakcínou do svalu mají zůstat ukotvené na místě a nesmí se nikam pohnout, ale - ony cestují, nepředvídatelně!!!

Pondělí, 29. listopadu 2021, 11:46Odpovědět

Melánie Hiralová

Pane Jurčo, ano, nevím co to udělá za 5 až 10 let v těle, ale to nevíte ani Vy. Vakcíny chápu velmi dobře, očkování pomáhá imunitnímu systému lidského organismu překonat onemocnění, tělo si vytvoří obranné látky. Ve velké většině případů očkování zabrání tomu, aby se lidé nemocí vůbec nakazili. (To byl např záškrt, černý kašel, obrna apod., tak jak ty klasicé vakcíny známe, k těm určitě skeptická nejsem). V případě vakcíny proti Covidu to tak není, lidé se po vakcinaci klidně nakazí znovu a klidně i vícekrát. Také Covid přenášejí a to u klasických vakcín není. Očkování, které jsem za život dostala mne ochránilo a většinou bylo na celý život, max. s jedním přeočkováním za roky. Takže asi tak. Toto je jiný případ, tahle rychlokvaška se musí píchat znovu už za pár měsíců a znovu a znovu, třetí, čtvrtá, pátá... až do konce života.......a ještě není cílena na různé mutace, jen na tu první a tak to nefunguje. A na tu mutaci omikron už rychle musejí vymyslet další.

Pondělí, 29. listopadu 2021, 11:42Odpovědět

Slávka Pichlová

K těmto genetickým vakcínám imunolog a vakcinolog Jaroslav Turánek z Masarykovy univerzity v rozhovoru pro Svědomí národa uvedl, že „hlavní nevýhoda těchto vakcín je v tom, že nejsou tak předvídatelné jako vakcíny vyráběné podle dosavadních metod.“ Nosič „spike proteinu“ , který slouží k jeho ukotvení ve svalu, aby tam mohlo dojít k… jsou nanočástice grafenu, který se rozpadá v důsledku chemických látek přijímaných v podobě určitých léků nebo určité potravy. „Po vpichu pak cirkulují v těle a mohou se dostat do jater, sleziny, mozku a malé, byť nezanedbatelné množství také do vaječníků a varlat. Určité riziko také představuje lipid obsažený ve vakcíně, který může zvyšovat zánětlivost v těle a podporovat vznik neurodegenerativních imunitních onemocnění. “To jsou jenom některé věci, které nejsou vyjasněné u mRNA vakcín,” míní Turánek.

Pondělí, 29. listopadu 2021, 11:40Odpovědět

Slávka Pichlová

Vakcína mRNA je záludný trojský kůň
Proti Covidu existuje řada účinných, prověřených a cenově dostupných léků, ale v našem státě nejsou k dispozici. Proč ? ? ?

Pondělí, 29. listopadu 2021, 11:39Odpovědět

Jurča Stanislav

To Melanie Hiralová: problematiku očkování zjevně nechápete ale přesto ji zpochybňujete. Jednak netuším kde jste došla k poznání, že očkování dodává protilátky tělu, to přece není pravda dochází pouze k vyprovokování organismu k tvorbě protilátek, takže ano tělo si v každém případě obranné látky vyrábí. Nevím na základě čeho zpochybňujete vakcínu jako takovou, že nevíte jak se cosi v těle bude chovat za 5-10 let. Jste takto skeptická k jakékoliv vakcinaci, neočkujete se proti tetanu (zajímala jste se někdy kdo ji vyrábí?), nenecháváte očkovat své děti, zpochybňujete očkování proti chřipce? Vy to nazýváte zdravou diskuzí, ale ke zdravé diskuzi musí mít diskutující pádné argumenty a ne jen dojmy.

Pondělí, 29. listopadu 2021, 11:19Odpovědět

Melánie Hiralová

Já si myslím, že celá situace k očkování vznikla tím, že do medií nebyli k diskuzím připuštěni žádní lékaři a odborníci, kteří mají jiný názor než vybraná parta odborníků kolem ministerstva zdravotnictví a že nevznikla zdravá diskuze. A to je celý problém a chyba. Každá mince má dvě strany a lidi si musejí přece sami udělat svůj názor a ne, aby jim byl každý den od rána do večera vtloukán jen ten jediný a správný a to je nutnost očkování. Pak je to kontraproduktivní. To bych chápala, kdyby se jednalo a klasickou vakcínu a ne o rychle vyvinutou "vakcínu" MRNA kdy tento systém se nepoužíval ani ve veterině a není vyzkoušen, tak nyní se píchá do lidí. Myslím, že každý člověk by si měl rozhodnout sám, zda chce mít v těle něco, co nevíme jak se bude chovat za 5 až 10 let, ale momentálně zvítězí nad nemocí i za cenu toho, že jeho tělo si už samo nevyrobí obranné látky proti Covidu a očkovat se proti této nemoci bude muset do konce života., ale za pár let může trpět jinými problémy kvůli této vakcíně. Nikoho nepřesvědčuji, zda se očkovat má či nemá, a také nechci aby někdo nutil mne, je to každého věc. Jeho tělo, jeho věc a to by měli všichn,i i vláda, ctít.

Pondělí, 29. listopadu 2021, 10:51Odpovědět

Jurča Stanislav

To Štefan Tóth: takže podle Vaší dcery si všechny nemocnice vymyslely covidové pacienty a problémy s tím způsobené? Nevím jak v Motole ale tady u nás se z důvodu přetížení covidových oddělení (které vznikaly na úkor jiných) přestaly provádět "nepotřebné" operace, moji matku to málem stálo život protože ji odložili operaci žlučníku a ani skutečnost, že "když se vám přitíží tak přijeďte" nezafungovala. Vy jste se do nějaké nemocnice podíval jak to tam skutečně funguje, jaký veget tam zdravotníci mají? Budete maximálně papouškovat Hoaxy od pochybné "sestry", nebo fakt věříte jejím plkům o španělské chřipce?

Pondělí, 29. listopadu 2021, 06:48Odpovědět

Martin Jirsa

manipulátoři.cz jsou nedůvěrohodní vyžírkové a nic na tom nezmění ani to, když se občas opravdu trefí.

Neděle, 28. listopadu 2021, 21:39Odpovědět

Martin Myška

Paní Nováková je blázen.Bohužel ne tichý.

Neděle, 28. listopadu 2021, 20:03Odpovědět

Štefan Tóth

Jakože pravda bolí? Má dcera mi popisovala loňskou vlnu v Motole. Pacienti odeslání domů, odd předělané pro C19 pozitivní pacienty. Pak nemely sestry do ceho píchnout páč tam bylo 6 (slovy šest) pacientů a ředitel lhal do televize jak nemocniční personál padá na huby...

Neděle, 28. listopadu 2021, 19:28Odpovědět

Stanislav Šmehlík

Jojo pravda bolí a některé kovidfašisty obzvlášť

Neděle, 28. listopadu 2021, 18:30Odpovědět

Chci Pravici

Jj jak správně říká soudruh Pavel Kedar. Takové lidi s vlastním názorem je nepřípustné, aby žili. Já navrhuji, soudruzi, abychom ji ukřižovali! Takhle se nechutně chovat - nejít s davem, neposlouchat pána a ještě ke všemu mít vlastní názor. FUJ! Tohle je v komunistické, pardon covidové době naprosto nepřípustné! Domluvil jsem soudruzi a navrhuji správnému komunistovi, Pavlu Kaderovi, diplom za čestného šmejda. Je naprosto správné lidi propouštět jen proto, protože mají názor. Čert vem, jak pracuje a jaké má kvality. Důležitá je politická agenda!

Neděle, 28. listopadu 2021, 16:01Odpovědět

Pavel Kedar

Jestli je to sestra, hned propustit. Ono se něco najde, jako důvod.

Neděle, 28. listopadu 2021, 15:27Odpovědět

Nemocnice Na Homolce se distancuje od sestry, která promluvila na demonstraci před ministerstvem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.