Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Meteorologové varují před sněžením. V neděli napadne až 15 centimetrů

Část České republiky zasype podle meteorologů během neděle sníh. V pásu od Šumavy přes Vysočinu po Krkonoše a Jeseníky může napadnout až deset centimetrů sněhu, na horách až 15 centimetrů. Český hydrometeorologický ústav proto vydal varování před vydatným sněžením.

„Řidiči by neměli zapomenout na zimní výbavu, při cestách do hor i sněhové řetězy, nutné jsou zimní pneumatiky s dostatečnou výškou vzorku,“ informuje hydrometeorologický ústav. Na horách by lidé měli dodržovat pokyny Horské služby.

Kromě části Středočeského kraje platí výstraha také pro Jihočeský a Pardubický kraj, Vysočinu, většinu Královéhradeckého a Olomouckého kraje, sever Jihomoravského kraje a západní polovinu Moravskoslezského kraje. Mokrý sníh může způsobit škody na stromech a elektrickém vedení, varovali meteorologové.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michael Daněk

Štítky meteorologové, výstraha, počasí, sníh, Česko, Kraj Vysočina, Český hydrometeorologický ústav, Krkonoše, Šumava, Jeseníky, Středočeský kraj, Jihočeský kraj, Pardubický kraj, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové varují před sněžením. V neděli napadne až 15 centimetrů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.