Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nezaměstnanost v Praze se v listopadu udržela na 1,9 procenta

Nezaměstnanost v Praze se v listopadu udržela na říjnových 1,9 procenta. Bez práce bylo v hlavním městě na konci minulého měsíce 17 666 lidí, tedy o 319 méně než v říjnu. Volných míst naopak o 2491 přibylo, zaměstnavatelé jich nabízeli 74 722. Vyplývá to ze statistik, které dnes zveřejnil Úřad práce ČR. Podíl lidí bez práce se letos v metropoli držel na úrovni 1,9 procenta už od února do června. Dvouprocentní byl v lednu a od července do září.

Celorepubliková nezaměstnanost v zůstala v listopadu na říjnových 2,6 procenta. Počet lidí bez práce od října stoupl o 771 na 197 289. Zaměstnavatelé nabízeli téměř 339 tisíc volných pracovních míst, proti říjnu se nabídka zhruba o tisícovku pozic rozšířila.

Počet lidí, kteří mohli v Praze okamžitě nastoupit do práce, v listopadu meziměsíčně klesl o 341 na 15 994 nezaměstnaných. Další v evidenci úřadu práce jsou například lidé v pracovní neschopnosti, v rekvalifikačních kurzech, ženy na mateřské dovolené nebo uchazeči ve vazbě.

Ve srovnání krajů patří hlavní město k regionům s nejnižší nezaměstnaností. O desetinu procentního bodu nižší nezaměstnanost než Praha má Pardubický kraj, stejnou jako metropole vykázal Jihočeský kraj a o desetinu procentního bodu vyšší Plzeňský kraj.

Na jedno nabízené pracovní místo připadalo v Praze na konci listopadu 0,2 uchazeče.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, hospodářství, zaměstnanost, listopad, Praha, Úřad práce České republiky, nezaměstnanost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nezaměstnanost v Praze se v listopadu udržela na 1,9 procenta  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.