Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Podobná návštěvnost jako před pandemií. Shakespearovské slavnosti navštívilo přes devadesát tisíc lidí

V rámci Letních shakespearovských slavností navštívilo divadelní představení podle pořadatelů celkem 90 748 diváků, což je podobný počet jako v roce 2019. Předloni na festival přišlo 99 782 lidí. Nejen kvůli nejistotě počasí, ale také z důvodu protiepidemických opatření letos přibylo diváků, kteří nákup vstupenek odkládali na poslední chvíli. Tento trend byl ještě výraznější než loni. Již nyní organizátoři pracují na programu pro příští rok a věří, že se další ročník bude moct uskutečnit v běžném režimu.

Loni začaly Letní Shakespearovské slavnosti kvůli koronaviru o měsíc později. Navštívilo je 62 341 diváků.

Do Prahy na Letní Shakespearovské slavnosti přišlo letos 48 408 diváků, v Brně festival navštívilo 14 055 lidí, v Ostravě jich bylo 15 156 a v Bratislavě na představení dorazilo 13 129 diváků. Slavnosti začaly 28. června v Královské zahradě Pražského hradu premiérou hry Bouře. V Brně letos zahájily 17. července, Ostravě o dva dny později, v Bratislavě se konaly od 5. července. Letošní sezonu uzavřelo v pátek v Praze představení Zkrocení zlé ženy.

Přes počáteční obavy z velmi pozvolného rozjezdu předprodeje jsme nadšeni, že byla návštěvnost velmi dobrá. V Praze je toto nadšení navíc ještě podtrženo, neboť kdo hraje v Praze divadlo, tak letos v létě hrál. Venku, uvnitř, všude. Zcela logický trend překreslil letní divadelní nabídku metropole, a proto jsme upřímně rádi, že jsme potvrdili pozici plenérového leadera,“ řekl umělecký ředitel shakespearovských slavností Libor Gross. Doplnil, že kvůli nepřízni počasí byla zrušena čtyři představení, dvě v hlavním městě a po jednom v Brně a Ostravě.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Letní shakespearovské slavnosti

Štítky ČR, divadlo, Shakespeare, kultura, Praha, slavnost, představení, Letní shakespearovské slavnosti, festival, Brno, trend, Ostrava, Bratislava, vstupenka, divadelní představení, pandemie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podobná návštěvnost jako před pandemií. Shakespearovské slavnosti navštívilo přes devadesát tisíc lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.