Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Rodinný běžecký závod ČEZ RunTour rozběhá 11. září Liberec

PR článek

Začalo to jedním závodem v roce 2011, kterého se zúčastnilo 200 běžců. Nyní, po deseti letech, je ČEZ RunTour největším rodinným běžeckým seriálem, se kterým každoročně vyběhne více než 16 000 běžců v 8 krajských městech po celé České republice. Jedna věc se ale nezměnila, radost. Cílem ČEZ RunTour je přinášet lidem radost ze sportu a běhání. Na závodech nejde o žádné rekordní časy, ale o skvělý běžecký zážitek a přátelskou atmosféru.

Pokud o ČEZ RunTour slyšíte poprvé, trochu se vám představí. Cílem ČEZ RunTour je takzvaně „zvednout z gauče“ tisíce lidí v celé České republice. Ukázat jim radost z běhu, podpořit u nich aktivní životní styl, a především u dětí potom pohybovou gramotnost, která se kvůli COVID-19 dostává do kritických čísel. Závody ČEZ RunTour se běhají od jara do podzimu v 8 městech po celé České republice.

ČEZ RunTour se zaměřuje hlavně na hobby běžce, začátečníky a rodiny s dětmi. Právě pro ně má připraveny trasy dlouhé 3; 5 a 10 kilometrů, pro děti potom běhy s Rákosníčkem dlouhé 500 a 1000 metrů. Převážná většina závodu se běhá po silnici, a proto má RunTour přívlastek „městský závod“. Je tu ale jedna výjimka, závod v Liberci, který se každoročně běhá po měkkém povrchu ve stínu Jizerských lesů. Start a cíl je v Lidových sadech, hned vedle liberecké ZOO.

V cíli na vás bude čekat krásná kovová medaile, diplom a fotografie ze závodu vám dorazí pár hodin po úspěšném dokončení až do e-mailu. Navíc si na 10 KM trati můžete poměřit síly s ambasadorem Vítkem Pavlištou nebo na 5 KM předběhnout modelku a ambasadorku Nikol Švantnerovou. A hlavně, zažijete skvělou a přátelskou atmosféru, kterou jsou závody ČEZ RunTour typické. Navíc z každého startovného putuje 50 Kč na konto Nadace Leontinka, která pomáhá zrakově postiženým dětem a mladým lidem. Takže svým pohybem uděláte nejen něco pro své zdraví, ale také přispějete na dobrou věc!

Jak se běželo v Liberci při posledním závodě v roce 2019?

Letos závod v Liberci odstartuje v sobotu 11. září! Takže pokud se vám ČEZ RunTour líbí, vezměte celou rodinu, registrujte se na www.run-tour.cz a přijeďte se na vlastní kůži přesvědčit, že s ČEZ RunTour je radost běžet!

Ohodnoť článek

Štítky ČEZ, Liberec, Česko, Nikol Švantnerová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rodinný běžecký závod ČEZ RunTour rozběhá 11. září Liberec  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.