Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Čtenáři Drbny pomohli dobré věci. Finance na auto pro Sofinku se podařilo vybrat v rekordním čase

Dobrá věc se podařila. Tento týden redakce Drbny zveřejnila příběh dvanáctileté dívenky Sofie a její maminky Jany. Dívce ve třech měsících začala projevovat hemiparéza – tedy dětská obrna. Kvůli péči o dceru si maminka víc než pracovní "půl úvazek" v době, kdy je Sofinka ve škole, dovolit nemůže. Všechny výdaje tedy hradí z příjmu z polovičního úvazku a z příspěvku na péči. Rodině navíc dosloužil automobil a investice do nového, bez kterého se neobejde, je zcela nad samoživitelčiny síly. Její příběh zveřejnil Patron dětí a upozornila na něho také Drbna. Kýženou dvousettisícovou částku, nutnou pro koupi nového automobilu, se díky vám podařilo vybrat během pouhých dvou dní.

Maminka se při této zprávě do telefonu rozplakala a do naší redakce vzkázala. „Jsem dojata. Už jsem si zvykla na různé jobovky a těžkosti. Vaši pomoc přijímám s velkou pokorou. Nesmírně si vážím každé desetikoruny, kterou jste mohli využít úplně jinak. Přesto jste ji poslali na podporu úplně cizího dítěte. Nejraději bych poděkovala každému z vás osobně, ale protože to nejde, přijměte mé velké díky touto cestou,“ shrnula maminka.

Laskavým dárcům děkuje za Patrona dětí také výkonná ředitelka Edita Mrkousová. Sto procent vybrané částky jde na pořízení auta.

Celý příběh malé Sofie si můžete přečíst níže.

Pomůžete dobré věci? Maminka Sofinky shání ze všech sil příspěvek na auto, které pro ni potřebuje

„Příběh mé holčičky se začal psát v roce 2007. Narodila se mi po bezproblémovém těhotenství jako krásné, zdravé, všemi toužebně očekávané miminko. Princeznička po prvorozeném synovi. Všichni jsme z ní byli u vytržení.“ Tak vzpomíná maminka Jana...

Kdo je Patron dětí?
Patron dětí je online charitativní projekt, který založila Nadace Sirius v roce 2017. Je zaměřen na přímou pomoc potřebným dětem formou adresných veřejných sbírek. Od svého vzniku podpořil více než 6 039 dětských příběhů, na které se složilo přes 26 537 lidí částkou převyšující 59,8 milionu Kč. Čísla se každý den zvyšují. Najdete je stejně jako všechny splněné dětské příběhy na patrondeti.cz.

Jakmile je vypsaná cílová částka naplněna, pořídí za ni Patron dětí věcný dar nebo službu, na kterou se dárci malými (třeba i pouhou stokorunou) i většími částkami skládali. Rodina tedy nezískává peníze, ale dar, o který požádala. Na pomoc konkrétnímu dítěti jde přitom 100 % vybraných prostředků. Provoz projektu je plně hrazen Nadací Sirius.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Patron dětí

Štítky Patron dětí, nadace, charita, pomoc, sbírka, Drbna.cz, Nadace Sirius

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtenáři Drbny pomohli dobré věci. Finance na auto pro Sofinku se podařilo vybrat v rekordním čase  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.