Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V pondělí v Praze otevřou jen některé taneční kluby

Jeden z největších klubů v Praze, taneční a hudební klub Karlovy Lázně, se v pondělí 31. května otevírat nebude, přestože to dnešním rozhodnutím vláda umožnila. ČTK to řekla jeho manažerka Jana Lipšanská. Rozhodnutí vlády, podle kterého taneční kluby a diskotéky sice od pondělka mohou otevřít, ale nesmí se v nich tančit, označila za nesmyslné. Naopak latino bar La Macumba na Smíchově se otevřít chystá. Omezí však počet personálu v provozovně, sdělila ČTK manažerka klubu Markéta Valdes.

Do klubu ano, tančit ne!

V pondělí otevírat nebudeme. Většina našich návštěvníků jsou zahraniční turisté, kteří ve městě nyní nejsou,“ řekla manažerka klubu Karlovy Lázně, v němž se na různé taneční žánry tančí na parketech v pěti patrech. Turisté ze zahraničí jsou podle manažerky klubu za běžné situace návštěvníky v 90 procentech, Čechů do klubu u stanice metra Staroměstská zavítá jen minimum. Otevřít by tak podle Lipšanské bylo finančně nevýhodné. Limitující pro přeměnu tanečního klubu na běžný bar je podle ní v případě Karlových Lázní mimo jiné to, že nemají mnoho míst, kam by si zákazníci mohli sednout.

Otevřít se nechystá ani klub Epic v ulici Revoluční, jak sdělil jednatel klubu David Eremias. Ten kritizoval jak podmínku zdravotníkem provedeného testu na koronavirus před vstupem do podniku, tak otevření klubů s omezením tance. Usnesení vlády označil za diskriminaci tanečních barů a diskoték. „Je to to stejné, jako kdyby vyhlásili (členové vlády), že mohou být otevřené restaurace, ale nesmí se v nich konzumovat,“ uvedl. Moderní kluby, jejichž prostory jsou dezinfikované a mají k dispozici kvalitní vzduchotechniku, jsou podle něj více bezpečným místem, než některé nyní už otevřené provozovny, což uvedl s odkazem na konané taneční akce v zahraničí.

Někde doufají, že lidé přijdou alespoň na drink

V La Macumba podle Valdes doufají v to, že na pivo nebo drink přijdou alespoň pravidelní návštěvníci klubu. Podíl českých zákazníků podle ní není malý, přestože i v klubu, kde se tančí na kubánské rytmy, hrají návštěvníci z ciziny významnou roli. Valdes však uvedla, že možnost otevřít vítá. „Nájem platíme stále a takto budeme moci aspoň něco vydělat,“ řekla. V porovnání s běžným stavem bude ale na místě jen minimum barmanů a dalšího personálu. Zda bude mít klub na Smíchově otevřeno i v dalších dnech, se bude rozhodovat podle návštěvnosti po znovuotevření, dodala manažerka.

Od pondělí se budou moci z rozhodnutí vlády otevřít hudební, herní, taneční či společenské kluby a diskotéky. Na rozdíl například od restaurací a dalších služeb návštěvníci budou muset mít antigenní či PCR testy na koronavirus provedené zdravotníkem, nikoli samotesty. Lidé se kromě testů budou moci prokázat potvrzením o prodělání nemoci nebo očkování proti covidu-19. Budou muset mít ochranu dýchacích cest a dodržovat rozestupy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Klub Karlovy Lázně

Štítky ČR, kultura, zábava, koronavirus, Praha, rozvolnění, tanec, vláda, Smíchov, Karlovy lázně, Česká tisková kancelář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V pondělí v Praze otevřou jen některé taneční kluby  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.