Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Anonym vyhrožuje útokem na školy a školky. Policie kolem budov zvyšuje dohled

Anonymní útočník vyhrožuje útokem na nespecifikovanou školu. Informaci redakci Pražské Drbny potvrdil mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej. Policie varovala mateřské a základní školy, které jsou v ohrožení, před možností útoku během dneška a pátku. Policie přijala preventivní opatření a snaží se vypátrat autora výhrůžky. Velmi podobnou hrozbu kriminalisté řešili už před dvěma týdny.

„Národní centrála proti organizovanému zločinu se intenzivně zabývá opětovnou anonymní výhrůžkou o připravovaném útoku, tentokrát na nespecifikovanou školu. Přijali jsme preventivní opatření, veřejná i skrytá, v součinnosti s krajskými ředitelstvími policie. Vyvíjíme maximální úsilí směřující k vypátrání autora výhrůžky," sdělil pro Pražskou Drbnu Jaroslav Ibehej.

Policie se stále zabývá výhružkou útoku na blíže nespecifikovanou školu v celé ČR. „Vedení našich základních i mateřských škol je informováno o možných rizicích, ve školách budou zavedena bezpečnostní opatření a policie zvýší dohled v okolí školských zařízení,“ upozorňuje vedení městské části Praha 22 na svých webových stránkách.

Podobným anonymem se policie zabývala před dvěma týdny, ani tehdy nesdělila k případu více informací. „Není třeba podléhat panice, nicméně prosíme rodiče, aby podle svých možností zvážili případnou přítomnost svého dítěte v MŠ. Ředitelky MŠ byly informovány, stejně tak místní oddělení městské policie, které bude mít kolem školek zvýšený dohled. Sledujete prosím zprávy z vaší mateřské školy kvůli možným mimořádným bezpečnostním opatřením a všímejte si výskytu cizích osob v areálu MŠ,“ uvedli před dvěma týdny zástupci Prahy 22.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky kriminalita, školy, anonym, útok, Praha, policie, Národní centrála proti organizovanému zločinu, mateřská škola, Drbna.cz, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Anonym vyhrožuje útokem na školy a školky. Policie kolem budov zvyšuje dohled  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.