Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Magistrát řeší nečekaný spor. Smrad z hnijící trávy od fotbalistů ruší tenisty

Nečekaný spor se rozhořel mezi sportovci v Praze 8. Na redakci Pražské Drbny se před několika dny obrátil Jiří Knížek, zástupce majitele pozemku a zároveň sportovní ředitel tenisového klubu LOB S.A. Bohnice. Ten upozornil na fakt, že na vedlejším pozemku, kde sídlí fotbalový klub TJ Slovan Bohnice, postupně vzniká hnojník z posekané trávy, kterou fotbalisté nelikvidují správnou cestou a nechávají trávu hnít přímo za plotem tenisového areálu. Jednání Knížka s fotbalisty, magistrátem i městskou částí Praha 8 vyznívají podle jeho slov do ztracena.

„Voda už ani neprosakuje, zůstává tam stát, je z toho nesnesitelný smrad“

Jiří Knížek do redakce poslal fotky, které zachycují území, na kterém fotbalový klub skladuje posekanou trávu. „Vedle opravdu neestetického stavu nás omezuje neskutečný zápach v době samotného skladování a zvlášť v době takzvané likvidace,“ popsal problémy Jiří Knížek a vysvětlil, že „likvidace“ skladované trávy probíhá odvozem na místo vzdálené asi 100 metrů na stejném pozemku.

„Fotbalisti nebyli za 17 let schopní vytvořit odpadové hospodářství pro vybudované fotbalové hřiště. Neustále se s nimi dohaduji,“ popisuje svůj boj Jiří Knížek. „Je to tam už 15 let, takže voda už ani neprosakuje, zůstává tam stát, je z toho nesnesitelný smrad a lítá tam hmyz. Tohle hnojiště udělali hned za plotem,“ vysvětluje.

Problém je to zejména pro klienty tenisového klubu. „Naše klienty tato situace velmi omezuje a snižuje nám to reputaci,“ vysvětluje Knížek a dodává, že klub LOB S.A. Bohnice je jedním z největších pořadatelů mládežnických tenisových turnajů pro tenisový svaz.

Pozemky v majetku magistrátu a lhostejnost fotbalistů

Fotbalisté se k problému podle Knížka nestaví čelem. „Ti to vždycky přejdou a řeknou, že to je náš problém, že nám to smrdí,“ vysvětlil. Předseda fotbalového klubu TJ Slovan Bohnice Ivan Janeček redakci potvrdil, že o problému ví. „Samozřejmě tento problém znám, není mi příjemný a vydal jsem určité pokyny k tomu, aby se to řešilo,“ řekl redakci, ale na otázky, zda problém řešil s někým z Prahy 8 nebo z magistrátu, neodpověděl a telefon zavěsil.

Pozemky, na kterých funguje fotbalový klub TJ Slovan Bohnice, jsou v majetku magistrátu, který je pronajal k užívání fotbalovému oddílu, aby na místě vzniklo tréninkové hřiště. To je však podle Knížka spíše skládka biologického odpadu.

„Obraceli jsme se na životní prostředí na Praze 8, ale jednání vyšuměla do ztracena. Lidé z Prahy 8 sice fotbalistům zavolají, že by s tím něco měli dělat, ale oni se vždycky vymlouvají na to, že mají teď různé jiné priority a že to určitě někdy v budoucnu udělají, ale neděje se nic,“ popisuje své zkušenosti majitel sousedního pozemku LOB S.A. Bohnice Jiří Knížek.

„Věc je v řešení“ už několik let

Zástupci magistrátu Jiřímu Knížkovi naposledy slíbili, že ve čtvrtek 29. dubna dojde k místnímu šetření, které však neproběhlo, údajně kvůli „časové tísni“. Mezitím Praha 8 informovala o stížnosti fotbalový klub a fotbalisté trávu odvezli, ani to však problém zcela nevyřešilo. „Zanechali tam nepropustnou vrstvu zeminy, kterou překryli vrstvou štěrku a vápna,“ popsal Knížek.

Když jsme s tvrzením Jiřího Knížka a reakcí předsedy fotbalového klubu Ivana Janečka konfrontovali příslušné pracovníky Prahy 8 a magistrátu, odpovědi jsme se dočkali až po týdnu. „Věc je v řešení,“ odpověděla po urgenci značně neurčitě Dagmar Janečková, specialistka odpadového hospodářství pražského magistrátu.

Jenže „věc je v řešení“ podle Jiřího Knížka už několik let. „Touto cestou chci s takovým způsobem jednáním seznámit veřejnost,“ doplnil Knížek a uvedl, že je zvědavý, jaký bude další postup Prahy 8 potažmo pražského magistrátu, kterému pozemky fotbalistů patří. Podle Knížka se bude v nejbližších dnech konat jednání radnice Prahy 8 se zástupci fotbalového klubu. Magistrát vyslal na místo, které má způsobovat zápach, zástupkyni odboru správy majetku, aby tam fyzicky zjistila stav po kosmetických úpravách za účasti stěžovatele Jiřího Knížka.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jiří Knížek

Štítky LOB S.A. Bohnice, TJ Slovan Bohnice, zápach, tráva, odpad, Praha, fotbalista, magistrát, Bohnice, Drbna.cz, Pražský magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Magistrát řeší nečekaný spor. Smrad z hnijící trávy od fotbalistů ruší tenisty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.