Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V pražských holičstvích a salonech bez nutnosti objednávky se dnes fronty netvořily

Zákazníci se dnes ráno a dopoledne v Praze o obsloužení u kadeřníka či na manikúře nepřetahovali. Na místech, kde není nutné se předem objednat, se fronty většinou netvořily. Některé salony krizi nezvládly a jsou vystěhované. Zpravodajka ČTK to zjistila na místě.

Vláda ode dneška povolila obnovení provozu ve službách spojených s péčí o tělo, tedy v kadeřnictvích, kosmetických salonech, manikúrách, pedikúrách či masážích. Obsluhující se v jeden čas může věnovat jen jednomu zákazníkovi. Mezi místy, kde jsou klienti usazeni, musí být rozestup minimálně dva metry. Nezbytné je, aby se klient u vstupu prokázal negativním testem na koronavirus. Pokud nemá doklad z certifikovaného odběrového místa, lze uznat i potvrzení od zaměstnavatele, že má test z práce, případně čestné prohlášení o negativním testu ze školy. V krajním případě může obsluha zákazníkovi test udělat na místě. Test nemusí mít lidé očkovaní, nebo ti, kteří před 90 dny prodělali nemoc covid-19.

Některým salonům se nepodařilo více než čtyřměsíční uzavření překonat. Například na Žižkově zbylo prázdné místo po nehtovém studiu, v centru Prahy v Opletalově ulici skončilo kadeřnictví Pure Hair studio, v Korunní ulici na Vinohradech zavřelo další kadeřnictví.

V obchodním centru Atrium Flora kolem 10:00, tedy hodinu po otevření, nebyl žádný zákazník na manikúře, na první klienty čekali také v salonu krásy a v kadeřnictví. Naopak před kadeřnictvím v Koněvově ulici stáli už před 09:00 dva muži a čekali, až se na ně dostane řada. V kadeřnictví Marie Stárkové na Vinohradech obsluhovali v bezpečné vzdálenosti klienty. Na výloze měli vylepenou ceduli s přehledem opatření, za kterých mohou zákazníka pustit do provozovny.

Znovu otevřeno má také síť pánských holičství Gentlemen Brothers. „Po dohodě s právníky žádáme klienty, aby při příchodu podepsali čestné prohlášení, že splňují jednu z nezbytných podmínek, abychom je mohli obsloužit," řekl jednatel firmy Petr Kucek. Zákazníci s tím podle něj nemají problém, připravené mají i vlastní dokumenty, nejčastěji potvrzení ze zaměstnání, že jsou na covid-19 negativní. V Gentlemen Brothers mají připraveny i samotesty pro případ, že by některý klient nebyl testovaný. Zatím ale nikdo tuto možnost nevyužil.

„První týden máme relativně plný, ale čekali jsme víc," řekl Kucek. Přestože vláda nakonec ustoupila od toho, že se lidé budou moci prokázat jen testem z certifikovaného místa, některým zákazníkům vadí jakákoliv kontrola a s návštěvou budou čekat do doby, až nebude ničím podmíněna, uvedl dále.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky fronty, služby, vláda, koronavirus, Praha, COVID-19, Vinohrady, Atrium Flóra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V pražských holičstvích a salonech bez nutnosti objednávky se dnes fronty netvořily  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.