Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Praze ve čtvrtek proběhne demonstrace Milionu chvilek proti inklinaci k Rusku

Demonstrace proti inklinaci prezidenta a dalších politiků k Rusku, jež pořádá spolek Milion chvilek, se budou ve čtvrtek konat kromě Prahy v dalších desítkách měst. V metropoli začne protest v 18:00 na Václavském náměstí, uskuteční se také například v Plzni, Hradci Králové, Ústí nad Labem, Brně nebo Zlíně. Milion chvilek o tom informoval v dnešní tiskové zprávě.

Kritika opozice za nedělní projev prezidenta

Prezident místo podpory vlastního státu opakuje stejné pohádky jako proruské dezinformační weby a ruská propaganda. Jeho setrvávání ve funkci je bezpečnostní hrozbou pro naši republiku,“ uvedl předseda spolku Benjamin Roll.

Prezident Miloš Zeman byl opozicí kritizován za nedělní projev, v němž uvedl, že se pracuje se dvěma vyšetřovacími verzemi v kauze výbuchu muničního skladu ve Vrběticích na Zlínsku v roce 2014. Vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) v pondělí poznamenal, že existuje jedna vyšetřovací verze spojená s pohybem příslušníků jednotky 29155 ruské vojenské zpravodajské služby GRU. Podobně se v pondělí vyjádřil po večerní schůzce se Zemanem v Lánech premiér Andrej Babiš (ANO).

K rozkladu České republiky podle Milionu chvilek přispívá i Babišův střet zájmů. Spolek připomněl závěrečnou auditní zprávu Evropské komise, podle které premiér spolurozhoduje o směřování dotací EU a současně ovládá holding Agrofert.

Vystoupí Michael Kocáb nebo Eugenie Číhalová

Na demonstraci v Praze vystoupí bývalý ministr pro lidská práva a národnostní menšiny Michael Kocáb, mimo jiné spoluautor petice za ústavní žalobu na Zemana, nebo Eugenie Číhalová, zástupkyně ruské menšiny v Radě vlády pro národnostní menšiny. Na akci budou podle Milionu chvilek dodržována protikoronavirová hygienická opatření a doporučení, o což organizátoři žádají všechny účastníky.

Spolek Milion chvilek vznikl po sněmovních volbách v roce 2017. Pořádá protesty a demonstrace, v nichž upozorňuje na kauzy spojené především s Babišem. Předloni v červnu na pražské Letné se největší demonstrace Milionu chvilek zúčastnilo podle organizátorů až 250 tisíc lidí.

Pražští policisté v souvislosti s demonstrací připravují bezpečnostní opatření, jehož cílem bude především zajištění klidu, veřejného pořádku a dohled nad dodržováním vládních nařízení.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com/milionchvilek

Štítky ČR, Rusko, demonstrace, Zeman, vláda, Milion Chvilek, Praha, Miloš Zeman, Brno, Plzeň, Ústí nad Labem, Hradec Králové, Zlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze ve čtvrtek proběhne demonstrace Milionu chvilek proti inklinaci k Rusku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.