Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Lefkada: ostrov z alabastru, kde najdete nejkrásnější pláže Řecka

PR článek

Je to ostrov, a přece se sem dostanete po zemi suchou nohou. O čem je řeč? O řecké Lefkadě, kterou si zamilujete na první pobyt. Pojďte si přečíst proč.

Kouzelné pláže, historické dědictví i vzácná nedotčenost – na to všechno se můžete těšit, pokud vyrazíte na dovolenou na Lefkadu. Tento ostrov se nachází jen kousek od řecké pevniny, se kterou je spojen krátkým mostem. Dostanete se sem proto jak letadlem, tak po souši.

Jako z alabastru

Lefkada získala své jméno díky běloskvoucím útesům, které lemují celé západní pobřeží ostrova. Lefkos totiž ve volném překladu znamená “bílý”. Kontrast bělostného písku a tyrkysového moře dělá z Lefkady malý ráj a vy si odsud odvezete fotky pomalu jako z Karibiku. Hříčky přírody můžete obdivovat v Alabastrové jeskyni nedaleko hlavního města Lefkada. Byla objevena až v roce 1970 a najdete tu stále rostoucí krápníky dosahující výšky až 5 metrů.

Kam za nejkrásnějším koupáním?

Lefkada je bez debaty rájem pláží. Pokud jsou při výběru dovolené v Řecku pláže vaším hlavním kritériem, zařaďte Lefkadu na svůj seznam. Pláže jsou tady přírodní, divoké a často se k nim dostanete jen pěšky. Krásou mezi nimi vyniká Porto Katsiki, která je zároveň i nejslavnější z celé Lefkady. Nachází se pod vápencovým útesem a díky minerálnímu podloží tu má voda zářivě tyrkysovou barvu. Dlouhá je jen 300 metrů, takže pokud si ji chcete užít bez davů, vyrazte sem ideálně v ranních hodinách.

Podobně dechberoucí je také pláž Ergemni o několik kilometrů dál. Vede k ní celkem 347 schodů, za své úsilí však budete odměněni 2,5 kilometru dlouhým pásem nádherné pláže, která není zdaleka tak přeplněná jako Porto Katsiki.

A do třetice všeho dobrého doporučujeme klidnou a romantickou pláž Milos. I cestou sem budete muset překonat pár výškových metrů. Pohodlnější z vás sem mohou zajet lodí. Pláž obklopují vysoké zelené kopce a na jejím jižním konci několik jeskyní a osamocených plážiček. Tato část je oblíbená nudisty.

A co ještě dodat závěrem? Lefkada je ideální destinací pro romantické duše, které spíš než noční život vyhledávají klidnější letoviska a pláže, kde budou mít soukromí. Lefkada si vás podmaní svým azurovým mořem, ale i malebnými městečky s tavernami a všudypřítomnou vůní bylinek a kvetoucích letniček. A pokud se toho všeho nabažíte, díky propojení s pevninskou částí Řecka můžete vyrazit objevovat zase trochu jiný svět.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Lefkada, ostrov z alabastru, nejkrásnější koupání, pláž, Řecko, Karibik

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lefkada: ostrov z alabastru, kde najdete nejkrásnější pláže Řecka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.