Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Miliardář Sehnal se kvůli očkování vydával za zdravotníka. Očkován byl přes můj zákaz, řekl ředitel Bulovky

Jeden z nejbohatších Čechů, politik a miliardář Pavel Sehnal se neoprávněně vydával za zdravotníka, aby se dostal k očkování proti koronaviru. Ředitel Nemocnice Na Bulovce říká, že jeho očkování odmítal, ale nakonec vakcínu dostal. O případu informovaly Seznam Zprávy.

„Byl jsem kolegy vyzván, abych se očkoval“

Seznam Zprávy dnes ráno informovaly o tom, že 65. nejbohatší Čech podle žebříčku časopisu Forbes, předseda politické strany ODA a miliardář Pavel Sehnal byl začátkem týdne v Nemocnici Na Bulovce očkován proti koronaviru. Ředitel Nemocnice Na Bulovce Jan Kvaček Seznam Zprávám řekl, že Sehnalovi opakovaně řekl, že se nesmí nechat očkovat. K tomu však nakonec došlo, Sehnal se totiž podvodně vydával za lékaře.

Nedostatkové vakcíny jsou v Česku přednostně určeny pro seniory nad 70 let a pro učitele, Sehnalovi je 56. Ten očkování přiznal a vše vysvětlil tím, že je jako majitel holdingu SPGroup, jemuž od konce loňského roku patří soukromá zubní klinika Bulovka Dental Clinic, ve styku se zdravotním personálem. Právě jeho dentisté ho údajně poprosili, aby se nechal očkovat. „Já jsem byl prostě kolegy vyzván, abych se toho zúčastnil, tak jsem se toho zúčastnil,“ uvedl Pavel Sehnal.

Majitel zdravotnického zařízení ≠ zdravotník

Podle ředitele Nemocnice Na Bulovce se Sehnal chtěl nechat očkovat už dřív, když však zjistil, že to není možné, podvodně vydával za lékaře. „Očkován byl i přes můj zákaz,“ řekl Seznam Zprávám ředitel Bulovky Jan Kvaček. „Pan Sehnal se mě opakovaně ptal, zda může být očkován, a já jsem to opakovaně zamítal. Explicitně jsem mu řekl, že se naočkovat nemůže, protože není zdravotník,“ uvedl Kvaček a dodal, že podle něj se Sehnal dostal k vakcíně na Bulovce díky tomu, že si nechal od své kliniky vystavit potvrzení, že je zdravotník, kterým však ve skutečnosti není, protože je majitelem zdravotnického zařízení a jako zdravotník nepracuje.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook Pavel Sehnal

Štítky očkování, miliardář, politik, Pavel Sehnal, podvod, Praha, Nemocnice Na Bulovce, zdravotnický pracovník, vakcína, Seznam Zprávy, Forbes, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miliardář Sehnal se kvůli očkování vydával za zdravotníka. Očkován byl přes můj zákaz, řekl ředitel Bulovky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.