Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

FOTO: Pražští hasiči zažili nejklidnější silvestr za posledních deset let. Václavák zel prázdnotou

Během silvestrovských a novoročních oslav zasahovali pražští hasiči u 18 požárů, které souvisely se zábavní pyrotechnikou. Do půlnoci to bylo 6 drobnějších požárů křoví a zbytků pyrotechniky, od půlnoci pak dalších 12 požárů.

První výjezd roku 2021 měli hasiči 4 minuty po půlnoci. Jednotka z chodovské stanice vyjela k požáru křovin. Mimo menší požáry hasiči likvidovali i požár dřevěných palet v Řeporyjích na ploše 10 krát 5 metrů, plastové části osobního vozidla v Braníku a požár pyrotechniky v nákladovém prostoru dodávky v ulici Radimova.

„Obavy, že lidé budou pyrotechniku odpalovat z oken a balkónů svých bytů, se nakonec nepotvrdily. Jen v Řepích jsme zkontrolovali již uhašený požár papírových zbytků po pyrotechnice na balkóně jednoho z bytů panelového domu,“ uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Pražští hasiči tak zažili jednu z nejklidnějších silvestrovských nocí za posledních deset let. S ohledem na koronavirus, který postihl i pražské profesionální hasiče, museli mírně navýšit minimální stavy. „Pomáhaly nám také dobrovolné jednotky,“ doplnil Kavka.

Ohodnoť článek

Foto HZS Praha

Štítky hasiči, zásahy, silvestr, Praha, požár, pyrotechnika, Václavské náměstí, Martin Kavka, Braník, Řeporyje, Radimov, Řepy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Pražští hasiči zažili nejklidnější silvestr za posledních deset let. Václavák zel prázdnotou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.