Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Všichni se chtěli stihnout obarvit, říká majitel pražského kadeřnictví, kde pracovali do půlnoci

V pražském kadeřnictví Robert Starý ve středu pracovali až téměř do půlnoci. Po středečním vyhlášení nových opatření a oznámení uzavření služeb počínaje dneškem se totiž lidé chtěli na poslední chvíli do kadeřnictví dostat. S přeobjednáním klientů však vyčkávají, situace je nejistá a zatím nevědí, jak ji řešit. Dnes to řekl majitel salonu Robert Starý.

„Všichni se chtěli stihnout nabarvit“

„Po vyhlášení opatření se strhla lavina telefonátů. Všichni se chtěli stihnout nabarvit," uvedl Robert Starý. Jeho tým tak pracoval dlouho přesčas, aby zvládl maximálnímu počtu klientů vyhovět. Kadeřníci se podle Starého zvládli věnovat jen barvení, klienty nemohli stříhat. Podle informací ČTK také další pražská kadeřnictví začala klienty, objednané na příští dny, obvolávat ještě během tiskové konference vlády, zvyšovat kapacity na poslední hodiny povoleného provozu a prodlužovat otevírací dobu po pozdních večerních hodin.

Návštěvnost salonu v poslední době podle Starého klesla určitě o třetinu. Důvodem podle něj byla karanténa jednotlivých klientů, někteří ji podle něj museli absolvovat i dvakrát. Spousta starších lidí se podle něj obávala cesty veřejnou dopravou a nákazy, a proto domluvenou návštěvu salonu také rušila.

„Nyní není vidět konec. Musíme zákazníky uklidňovat“

Situace je podle něj nyní složitější než na podzim především kvůli psychice lidí. Zákazníci jsou podle něj podráždění, panuje mezi nimi vzhledem k častým změnám vládních nařízení velká nedůvěra. „Zatímco na jaře všichni věřili, že uzavření je jen na přechodnou dobu, nyní není vidět konec. Musíme zákazníky uklidňovat," řekl. Vláda by podle něj měla více než o děsivých scénářích mluvit o prevenci, například o užívání vitamínů, procházkách v přírodě a podobně, uvedl dále.

Služby by podle Starého mohly fungovat. Podle dostupných studií se podle něj neprokázalo, že by byly místem s vysokým rizikem nákazy. Mohlo by podle něj platit pravidlo, že by zákazníci i personál museli mít místo roušky respirátor a situace by se tak dala zvládnout.

Podpora státu není podle Starého dostatečná. Například nájmy v Praze se podle něj nedají srovnávat s tím, co nabízí schválená kompenzace v rámci programu COVID nájemné. „Stát dělá vše proto, aby podporu podnikatelům vyplatit nemusel, je to spíše příběh pro voliče. Vláda mění názory každých pár hodin, takže je pro nás podnikatele velmi nečitelná," uvedl manažer pražského kadeřnického studia Ten pocit Milan Straka. Nevěří, že by opatření skončilo 3. listopadu. Uzavření očekává do konce roku, dodal.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Kraj Vysočina

Štítky služby, vláda, koronavirus, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Všichni se chtěli stihnout obarvit, říká majitel pražského kadeřnictví, kde pracovali do půlnoci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.