Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

TÝDEN V PRAZE: Přednáška o médiích v době pandemie i panelová diskuze o architektuře

Vzhledem k vládním opatřením je v době nouzového stavu prakticky zastavena kultura nejen v Praze, ale také v celé zemi. Ovšem i v této době se přece jen některé akce uskuteční, a to formou online přenosu nebo ze záznamu, který bude následně dostupný online. Pojďte se se mnou podívat, co všechno se příští týden bude v rámci Prahy on-line dít a u čeho byste určitě neměli chybět.

Média & pandemie

Úterý 20. října od osmi hodin na TÉTO ADRESE.

Dat o koronaviru je mnoho, názorů ještě daleko víc. Jak se v tom má správný editor zorientovat? Komu dávat prostor, nakolik zohledňovat obecné blaho? Odhalila pandemie nějaké zásadní nedostatky (nejen) českého mediálního prostředí?

Pozvání do debaty přijal šéfredaktor Aktuálně.cz Josef Pazderka, porovnání se situací v zahraničí dodá zpravodaj České televize v USA David Miřejovský.
Sledujte debatu online na facebooku a youtube Skautského institutu, a zapojte se do ní s vlastními dotazy!

Architektura pro klima - panelová diskuze

Úterý 20. října od 18 hodin na TÉTO ADRESE.

Festival Architecture Week Prague v roce 2020 představuje Sustainable Prague/Sustainable World, sérii akcí a výstav věnovaných nauce udržitelnosti ve všech aspektech architektury, urbanismu, využívání přírodních zdrojů, biologické rozmanitosti, kultury, a jejich vzájemném propojení. Panelová diskusese řídí velmi důležitými zásadami, které OSN prosazuje jako cíle udržitelného rozvoje. Zatímco jsme zvyklí hovořit o architektuře v kontextu měst a zastavěných oblastí, bližší pohled ukazuje, že stavební průmysl představuje obrovské procento využité energie a přírodních zdrojů, a proto hrají v současné klimatické krizi velkou roli.

Hosté panelu budou mít 15 minut na prezentaci jejich vlastních zkušeností udržitelností v architektuře a poté odpoví na několik otázek moderátora. Po skončení všech prezentací proběhne panelová diskuze vedená moderátorem a veřejnost bude mít možnost pokládat dotazy.

ONLINE - Vše co jste kdy chtěli vědět o dětech a báli jste se zeptat

Středa 21. října od 19 hodin online na TÉTO ADRESE.

Petr Pöthe je dětský psychoterapeut, který se věnuje práci s dětmi a rodinami. Zabýval se problematikou sexuálně zneužívaných a týraných dětí, pomáhá traumatizovaným dětem a rodičům v uprchlických táborech. Podílí se na tvorbě zákonů na ochranu dětí, pravidelně přednáší, vede výcviky dětské psychoterapie. V letošním roce mu vyšla kniha Síla nevysloveného - příběhy z psychoterapie dětí a dospívajících.

Vyšehradské fórum 2020 online

Čtvrtek 22. října od 18 hodin, vstupenky ZDE.

Srdečně Vás zveme na osmý ročník největší konference o investicích v České republice, který tentokrát proběhne on-line. Pozvání přijal rakouský ekonom a vedoucí společník investiční společnosti Incrementum AG Ronald-Peter Stöferle, spoluautor zprávy In Gold We Trust a mezinárodního bestselleru Rakouská škola pro investory. Druhým řečníkem bude obchodní ředitel, hlavní analytik a jeden ze zakladatelů GOLDEN GATE CZ Pavel Ryba. Je autorem několika ekonomických přednášek a analýz, v letošním roce vydal svou první knihu Zlatý boss, který chodil bos.

Vyšehradské fórum je konference pro všechny, kteří se zajímají o finance a investice. Získáte důležité informace přímo od ekonomických expertů, kteří dokonale znají finanční prostředí a umí složité problémy podat jednoduchou a srozumitelnou formou.

Více informací získáte na stránkách www.vysehradskeforum.cz.

Ohodnoť článek

Foto facebook.com/SInaStaromaku

Štítky týden v Praze, on-line, internet, kultura, Praha, architektura, pandemie, Josef Pazderka, OSN, David Miřejovský, Česká televize, Skautský institut, USA, GOLDEN GATE CZ a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TÝDEN V PRAZE: Přednáška o médiích v době pandemie i panelová diskuze o architektuře  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.