Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Trojskou kotlinu si budete moct projít s chytrým telefonem. Těšit se můžete na čtyřicet cedulek s QR kódy

QR kódová naučná stezka Trojskou kotlinou vede podél Vltavy na území Holešovic, Bubenče a Troji. Pro návštěvník je na trase dlouhé čtyři a půl kilometru umístěno celkem 40 cedulek s QR kódy, díky kterým se lidé dozví více o historii, současnosti, ale i budoucnosti tohoto území.

Čtyřicet cedulek na čtyři a půl kilometrech

„Stezku jsme připravili v návaznosti na Den pro Trojskou kotlinu, který se v půlce září konal mezi holešovickým přístavem a mostem Barikádníků, kde chystáme nový park. Během příjemné procházky po vltavském nábřeží a přilehlém okolí se může celá rodina dozvědět mnoho zajímavých informací – od toho, jak vypadaly Holešovice v pravěku, až po to, jak se Trojská kotlina promění do budoucna,“ uvedla místostarostka Prahy 7 Lenka Burgerová.

Díky QR kódům se lidé dozví zajímavosti z počátků osidlování Trojské kotliny neboj jim přiblíží unikátní ráz zdejší krajiny či upozorní na místa, která stojí za to vidět. V neposleední řadě se návštěvníci díky QR kódům dozví připravované projekty a plány do budoucna.

Na návštěvníky čeká na trase z dolních Holešovic, přes Císařský ostrov a Troju čtyřicet cedulek s QR kódy. Pokud si je lidé načtou do chytrého telefonu či tabletu, zpřístupní se jim informace o oblasti, kterou trasa vede, a zároveň odkaz na virtuální mapu s dalšími stanovišti.

Okruh kolem Vltavy je koncipován tak, aby jej bez problému zvládla projít celá rodina. Je dlouhý čtyři a půl kilometru, ale pokud by zájemci chtěli, mohou zajít i k odlehlejším stanovištím.

Mapu naučné stezky a popis jednotlivých zastavení naleznete ZDE.

Více informací k celé oblasti najdou lidé také v brožuře, která byla vydána u příležitosti Dne pro Trojskou kotlinu.

Ohodnoť článek

Foto praha7.cz

Štítky Troja, Praha 7, QR kód, mobil, Holešovice, Vltava, Bubeneč, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trojskou kotlinu si budete moct projít s chytrým telefonem. Těšit se můžete na čtyřicet cedulek s QR kódy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.