Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

FOTO: Plíseň na zdech, nepořádek a myší trus. Inspektoři uzavřeli dvě pražské vinotéky

Státní zemědělská a potravinářská inspekce uzavřela dvě prodejny vína v Praze. V Domácí vinotéce Na Radosti byl objeven myší trus a nebyla zde přivedena teplá vodu k mytí rukou. Ve Vinném sklepě U Stárků na Smíchově inspektoři objevili nahromaděný odpad, poškozené stěny a nevhodně skladované potraviny. V obou prodejnách se vyskytovala plíseň na stěnách a jsou uzavřeny.

Vinný sklep U Stárků

Hned dvě pražské prodejny, které nabízely víno, uzavřeli inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce. Vinný sklep U Stárků v ulici U Nikolajky v Praze 5 byl uzavřen 30. září. Důvodů k uzavření provozovny je několik. Inspektoři objevili plísně na stěnách, zjistili zanedbaný úklid a hromadění odpadů. Nečistoty byly na stěnách, na podlaze, na regálech a dalších zařízeních. Stěny a strop byly poškozené a prostory provozovny byly využívány ke skladování předmětů, které mohou ovlivnit kvalitu nebo bezpečnost potravin. Podle inspektorů dokonce hrozilo riziko kontaminace potravin kvůli nevyhovujícím prostorám. Potraviny v této provozovně navíc byly skladovány nevhodně.

Domácí vinotéka

Druhou prodejnou vína, kterou inspektoři v Praze uzavřeli, byla Domácí vinotéka v ulici Na Radosti. Inspektoři v prodejně objevili myší trus a plíseň na stěnách. Provozovna navíc nebyla zabezpečená před pronikáním škůdců a nebyla do ní zavedena teplá voda pro očistu rukou. Stěny byly poškozené. Domácí vinotéku inspektoři zavřeli 5. října.

Ohodnoť článek

Foto potravinynapranyri.cz

Štítky inspekce, víno, uzavřeno, Praha, plíseň, vinný sklep, Státní potravinářská inspekce, Smíchov, Nikolajka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Plíseň na zdech, nepořádek a myší trus. Inspektoři uzavřeli dvě pražské vinotéky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.