Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

TÝDEN V PRAZE: Vyšehradský voříšek, koncert filmové hudby i interaktivní audiowalk Divadla Pomezí

Také v dnešní nelehké době vám přinášíme alespoň pár tipů, kam příští týden vyrazit za kulturou nebo společenskými akcemi. Výběr je menší, jelikož všichni víme, že hodně akcí bylo zrušeno nebo přesunuto. Přesto si určitě vyberete a zajdete třeba na koncert filmové hudby do Jeruzalémské synagogy nebo podpořit pejsky na 9. ročník Vyšehradského voříška na pražském Vyšehradě. Vzhledem k vládním nařízením nemůžeme zaručit, že se všechny níže uvedené akce budou konat. Proto si vždy akci ověřte na oficiálních stránkách pořadatelů.

Slavné filmové melodie

Jeruzalémská synagoga, Jeruzalémská 7, Praha 1, 30. září v 18.30 hodin, vstupné 600 korun

Jeruzalémská synagoga se ve středu 30. září rozezní slavnými filmovými melodiemi. Melody Quartett ve složení Dana Jelínková (I. housle), Petra Bohm (II. housle), František Jelínek (viola) a Barbora Soukupová (violoncello) zde zhruba během hodinového koncertu zahrají výběr těch nejznámějších filmoých melodií. Návštěvníce se mohu těšit na hity z filmů Titanic, Pomáda, Pán prstenů, Indiana Jones a mnohé další. Koncert začíná v 18.30 a vstupné stojí 600 korun.

Zářijový (S)tisk doby online

30. září on-line na Facebooku Centra DOX

Po letní přestávce se v obvyklém termínu poslední středu v měsíci vrací v Centru DOX k pravidelné diskusi z cyklu (S)tisk doby. Přijdou novináři Daniel Anýž (Hospodářské noviny) a David Klimeš (Aktuálně.cz) a spolu se sociologem Danielem Prokopem a moderátorkou Danielou Retkovou (DOX) proberou další vývoj pandemie u nás a ve světě. Zářijový (S)tisk doby o „životě během pandemie“ se bude opět vysílat živě na Facebooku Centra DOX.

Oktoberfest na Andělu

Anděl pěší zóna, Praha 5, 30. září až 1. října, vstup zdarma

Smíchovský Oktoberfest se uskuteční ve středu 30. září a ve čtvrtek 1. října v čase od 10 do 20 hodin na pěší zóně Anděl. Ochutnat budete moci např. typické bavorské pivo Paulaner - Oktoberfest bier, které se vaří jen jednou za rok právě k této události, pečeného vola, kuřata, bavorské klobásky, preclíky, kolena atd. Atmosféru Oktoberfestu doplní klasické kroje a výzdoba.

Neviditelná tržnice: Divadlo Pomezí

Pražská holešovická tržnice, Bubenské nábř. 306/13, Praha 7, 3. a 4. října 2020, vstupné 300 korun

Interaktivní audiowalk Divadla Pomezí je koncipovaný jako magickorealistická archeologie, v níž se divák stává objevitelem svého vlastního příběhu. Se sluchátky a mapou v ruce se vydává prozkoumat neviditelná zákoutí holešovické tržnice, jejíž paměť se před ním začíná odhalovat v nečekaných souvislostech. Kapacita omezena. Nutná rezervace přes GoOut. Vstupné stojí 300 korun.

Sraz: sobota 3. 10 a neděle 4.10., 18.00 a 20.00 u hl. vstupu Pražské tržnice, P-7.

9. Vyšehradský voříšek

Štulcova, Praha, 3. října, od 9 do 17 hodin, vstupné dobrovolné

Vyšehradský voříšek je slavnostní den pro všechny psy, jejichž osud se obrátil k lepšímu. Vítáni jsou adoptovaní pejsci z útulků, zachránění z množíren, ale i pejsci bez papírů, jejichž páníčci třeba až později zjistili, že naskočili na špek. V doprovodných soutěžích se mohou předvést i pejsci s průkazem původu.

Smyslem zábavné psí přehlídky je propagovat adopci psů z útulků a ukázat, že i voříšci jsou šikovní a dají se vychovat i vycvičit. Akce se přímo účastní psi z několika útulků, kteří jsou právě volní k adopci. Možná právě vy odejdete domů s novým čtyřnohým parťákem!

Vstupné pro návštěvníky a návštěvnice je dobrovolné – výtěžek se rozdělí mezi zúčastněné útulky Depozitum Beruška, OZ Čivava v núdzi, Dočasky.cz, Azyl Tylda z.s., Voříškov.cz a možná ještě další.

Přihlásit svého pejska stále ještě můžete TADY.

Ohodnoť článek

Foto facebook.com/vysehradsky.vorisek

Štítky kultura, přehled, akce, festival, divadlo, koncert, Praha, filmová hudba, Oktoberfest, Jeruzalémská synagoga, Vyšehrad, Facebook, František Jelínek, pes, Indiana Jones, Daniel Prokop

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TÝDEN V PRAZE: Vyšehradský voříšek, koncert filmové hudby i interaktivní audiowalk Divadla Pomezí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.