Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Praha darovala prvňáčkům školní balíčky a roušky

Děti jdoucí prvního září do školy dostaly od hlavního města Prahy balíček nejen s potřebami na výtvarnou výchovu. Prvňáčci dostali navíc také roušky a dary od různých městských společností.

Celkem 15 300 balíčků. Tolik jich Praha rozdala letošním prvňáčkům. Součástí balíčků byly například podložka na modelování, modelína, vodové barvy a štětce či kelímek na vodu.  Balíčky stály necelých 1 700 000 korun bez DPH.

„Pro každého rodiče je začátek školního roku spojený s většími výdaji, které jsou nezbytné pro nákup školních potřeb. Proto i letos Praha věnuje prvňáčkům praktické balíčky. Ty jsou však oproti loňskému roku doplněny o roušky, které jsou v této nemilé situaci nezbytnou součástí každého z nás," uvedl radní hlavního města Prahy pro oblast školství Vít Šimral a dodal, že pevně věří, že i přes tuto novou povinnost udělají darované potřeby dětem radost a zpříjemní jim tak vstup do nového školního roku.

Děti dostaly také roušky vyrobené ze 100% propylenu, který je podle mluvčího magistrátu Víta Hofmana zdravotně nezávadný a používá se v potravinářském či textilním průmyslu. „Důležité je, že se nejedná se o jednorázovou roušku, děti ji tak mohou vyprání na vyšší teplotu využívat znovu,“ uvedl Hofman.

Obsah balíčku: 

- bavlněný vak na přezuvky        - podložka na modelování
- bezpečnostní kelímek na vodu
- modelína
- vodové barvy
- štětec 

„Jsem ráda, že velkou část balíčku pro prvňáčky tvoří právě výtvarné potřeby. Dětskou tvořivost a představivost je třeba od útlého věku rozvíjet a podporovat. Kreativitu děti kromě výtvarné výchovy určitě využijí i v dalších předmětech a disciplínách. A rodičům snad tato malá pozornost pro jejich prvňáčky usnadní už tak dost hektický začátek školního roku,“ dodala radní hlavního města Prahy pro kulturu a cestovní ruch Hana Třeštíková.

Balíčky do škol rozvezla městská policie. Začátek roku je také spojený s bezpečností, což právě pro strážníky znamená návrat na přechody u škol, kde dohlížejí na bezpečnou cestu školáků. Náměstek primátora pro oblast bezpečnosti Petr Hlubuček uvedl, že město posílilo hlídky městské policie v blízkosti škol a na frekventovaných přechodech, aby si řidiči opět zvykli na vyšší koncentraci malých dětí v ulicích.

Dohled byl tradičně zvýšen na maximum, před začátkem vyučování na bezpečnost školáků ze 151 základních škol dohlíželo 245 strážníků na celkem 174 přechodech. Během celého roku budou pak školáci potkávat každé ráno strážníky na více než 110 přechodech.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Magistrát HMP

Štítky Začátek školního roku, prvňáčci, balíčky, Praha, rouška, hlavní město, Vít Hofman, Vít Šimral, Petr Hlubuček, Hana Třeštíková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha darovala prvňáčkům školní balíčky a roušky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.