Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Autoshow v Praze byl představen elektromobil pro patnáctileté

Elektrické auto Kaipan 415, se kterým mohou jezdit lidé už od patnácti let, byl představen na největší české výstavě automobilů Autoshow Praha na výstavišti v pražských Letňanech. Přehlídka nabídla vozy tří desítek automobilových značek. Premiérově mezi ně patřily například Mazda MX-30, Škoda Octavia Combi RS iV nebo Ford Explorer PHEV.

"Kromě vozidel, která jsou již nyní v prodeji, zde návštěvníci uvidí i mnoho výstavních premiér nebo prototypů plánovaných modelů," uvedla ředitelka veletrhu Vanda Petrov. Návštěvníci výstavy uvidí také legendární Ford Mustang Bullit či Mazdu MX-5 z limitované edice. Těchto vozů bylo vyrobeno jen 3000.

Elektromobil české společnosti Kaipan je dvoumístným kabrioletem. K jeho řízení stačí řidičský průkaz pro mopedy a malé motorky s rychlostí do 45 kilometrů za hodinu. Právě tolik je také maximální rychlost elektromobilu.

"Auto má nabíjení na 50 voltů, což je bezpečné napětí,“ uvedl Michal Hradský ze společnosti Kaipan. Nízké napětí je úpodle něj i důvodem, proč mají o auto zájem i školy jako o výukovou pomůcku. "V Česku zatím neexistuje učební oboro opravář elektrických automobilů. Všechna (elektrická) auta, která se na veletrhu objevují, mají více jak 50 voltů. Tím pádem na to studenti ani jejich učitelé nesmějí sáhnout," vysvětlil Hradský.

Firma auto prodává jako skládačku za necelých 240 tisíc korun, kterou si zákazník podle návodu složí sám. Koupit složené auto je možné za 400 tisíc korun. Jak velký zájem o auto bude, zatím firma nedokáže odhadnout.

Autoshow je letos poprvé spojena s největší českou tuningovou výstavou Escape6 Prague Car Festival, která se zaměřuje především na upravené a sportovní automobily. Součástí akce je i doprovodný program. Příchozí mohou využít simulátory a trenažéry, dětské dopravní hřiště či zážitkové a zkušební jízdy.

V areálu výstaviště je kvůli opatření proti koronaviru nutné nosit obličejové roušky. Organizátoři také zajistili stavebně oddělené sektory pro nařízenou okamžitou kapacitu a zajištění oddělenosti návštěvníků ve vnitřních prostorách.

Základní vstupné na autoshow je 300 korun, v předprodeji 250 korun. Výstava je otevřena denně od 10:00 do 19:00, v neděli do 17:00.

Autoři | Foto https://auta5p.eu/

Štítky ČR, automoto, hobby, Autoshow Praha, elektromobil, Praha, výstava, Mazda, Škoda Octavia, Letňany, Kaipan, Petrov, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Autoshow v Praze byl představen elektromobil pro patnáctileté  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.