Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kam na koupačku? Sinice jsou ve třech přírodních koupalištích v Praze

Jedním z mála způsobů, jak si aktuální horké dny zpříjemnit, je návštěva některého z pražských koupališť. Ne všude je však voda vhodná ke koupání. Podle aktuálních výsledků pražské hygieny jsou sinice hned ve třech nádržích.

Vodu vhodnou ke koupání najdete v těchto dnech v biotopu Lhotka a v nádrži Divoká Šárka. Na těchto místech byla voda ohodnocena nejvyšším stupněm jakosti.

Dlouhodobě zakalená voda je v přírodním koupališti Džbán na Praze 6. I tak je koupaliště na Litovickém potoce vhodné ke koupání.

Zhoršenou jakost vody pak ukazuje výsledek rozboru koupaliště s přírodním čištěním v Radotíně. Je to poprvé za pět let, co je voda v biotopu nevhodná ke koupání pro citlivé osoby. Hygienici totiž podle provozního Tomáše Procházky naměřili mírně zvýšený výskyt bakterie e.coli, která může způsobovat průjmová onemocnění.

Naopak sinice se objevily v rybníce Motol. Vodní nádrž napájená Motolským potokem se potýká se zhoršenou jakostí vody od konce července. Předtím byla voda čistá. Stejně je na tom rybník Šeberák v Kunraticích. Z důvodu výskytu sinic by se v koupalištích neměli koupat lidé s citlivou pokožkou. Těm hrozí vyrážka, zarudlé oči, rýma a případně i dýchací obtíže. V Hostivařské přehradě jsou sinice letos od začátku letní sezony.

Foto pixabay.com

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Praha, koupání, Tomáš Procházka, Divoká Šárka, Džbán (geomorfologický celek), Lhotka, Radotín, Motol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam na koupačku? Sinice jsou ve třech přírodních koupalištích v Praze  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.