Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Odbahnění pražské nádrže Jiviny bude hotovo do konce května 2021

Oprava a odbahnění nádrže Jiviny v pražské Ruzyni nedaleko Pražského okruhu budou dokončeny do konce května příštího roku. Práce vyjdou na zhruba 21,66 milionu korun. Vyplývá to ze smlouvy o dílo zveřejněné ve věstníku veřejných zakázek. Pro město nádrž odbahní firma PAS Natura.

Nádrž nebyla od svého vzniku v roce 1985 nikdy čištěna. Vybraná firma z retenční nádrže odtěží zhruba 40 tisíc metrů krychlových sedimentu. Zajistí skládku přebytečného materiálu či vybouraných konstrukcí. Součástí oprav je opevnění pravého břehu, rekonstrukce hráze a úprava přístupové cesty.

Magistrát a radnice městských částí v uplynulých letech rekonstruovaly své rybníky, nádrže i koupaliště. Letos na jaře začalo napouštění obnoveného Lítožnického rybníku na pomezí Dubče a Běchovic. Modernizují se i pražská koupaliště. Praha 6 například nedávno otevřela rekonstruovaný areál na Petynce. Praha 3 předloni opravila venkovní bazén v areálu Pražačka a Praha 4 ve stejném roce po šesti letech otevřela koupaliště ve Lhotce.

Autoři | Foto praha-priroda.cz

Štítky ČR, správa, příroda, voda, Praha, nádrž, Jivina, Pražský okruh, Ruzyně, koupaliště, Dubeč, Běchovice, Petynka, Pražačka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odbahnění pražské nádrže Jiviny bude hotovo do konce května 2021  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.