Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Projekt Get up and Goals! vyhlásil tento měsíc výzvu "13 úkolů pro lepší svět". Splňte nějaký a pochlubte se

Projekt Get up and Goals Česká republika, který funguje pod křídly olomoucké organizace APROK, vyhlásil na měsíc červen výzvu "13 úkolů pro lepší svět". Pointou je zamyslet se nad svým stylem života a byť jen jedním splněným úkolem přispět k lepšímu životnímu prostředí.

„Vyhlašujeme výzvu pro udržitelný rozvoj, začněme u sebe! Výzva trvá celý červen a budeme rádi, když si vyberete jeden či více úkolů a do komentáře nám pošlete fotku s výsledkem," stojí na Facebooku projektu Get up and Goals Česká republika.

V rámci projektu můžete vyrobit například hmyzí hotel či krmítko pro ptáky, výzva obsahuje pro někoho i méně známé úkoly, jako například plogging, což je jednoduchá aktivita kombinující běhání a sbírání odpadků. 

Pokud se chcete do výzvy zapojit, jednoduše se vyfoťte nebo natočte na mobilní telefon a do komentáře pod příspěvek pak výsledek vložte. Posílat ho můžete i na tento e-mail.

O projektu Get up and Goals!
V Česku projekt Get up and Goals! implementuje vzdělávací organizace ARPOK ve spolupráci s organizací ADRA za podpory Evropské komise a České rozvojové agentury: „Naším cílem je propojení Cílů udržitelného rozvoje, konkrétně témat migrace, klimatická změna, mezinárodní nerovnosti a gender s běžnými tématy ve škole. V 10 zapojených školách během loňského školního roku učitelé testovali lekce k výše uvedeným tématům, hodnotili u žáků dopady na úrovni znalostí, postojů a chování a podporovali žákovské týmy v realizaci osvětových akcí. Projekt Get up and Goals přináší "svět" do škol a učí nejen žáky, ale i učitele a účastníky školních osvětových akcí, že globální témata souvisí s našimi životy tady a teď,” okomentovala práci na školách organizátorka projektu Lenka Pánková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook Secretaria Nacional de Deportes de Paraguay

Štítky Get up and Goals Česká republika, SDG, Cíle udržitelného rozvoje, ARPOK, projekt, Česko, Facebook, Evropská komise, ADRA, Česká rozvojová agentura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Projekt Get up and Goals! vyhlásil tento měsíc výzvu "13 úkolů pro lepší svět". Splňte nějaký a pochlubte se  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.