Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Bazény Strahov a Šutka znovu otevírají. Přečtěte si, jak bude fungovat provoz

Ode dneška bylo v rámci čtvrté vlny uvolňování podnikatelských a dalších činností povoleno navštěvování přírodních a umělých koupališť, a to krytých i nekrytých. To se týká i znovuotevření bazénů Strahov a Šutka.

Dodržování pravidel budou hlídat kontroloři

„Ministerstvo zdravotnictví stanovilo několik podmínek pro otevření bazénů, které je nutno dodržet. Bazény Strahov a Šutka, které jsou pod správou hlavního města Prahy, jsou schopné tyto podmínky dodržet a Pražané je tedy mohou od pondělí 25. května znovu využívat pro sport a relaxaci. Je nutné, aby návštěvníci důkladně dodržovali pravidla chování, která budou viditelně vyvěšena u vstupů i v areálech bazénů,“ uvedl radní pro majetek Jan Chabr.

Pravidla pro návštěvy jsou zveřejněna na webových stránkách bazénů i na jejich facebookových profilech. „Na pokladně bazénu na Strahově bude k dispozici bezkontaktní teploměr, jímž se bude měřit teplota jednotlivým návštěvníkům. Stejně tak personálu, a to vždy před začátkem směny. Do vstupní haly i do jednotlivých šaten bude umístěn stolek s dezinfekcí. Ve všech dávkovačích mýdla je k dispozici mýdlo s dezinfekčním účinkem, nebo dezinfekčním prostředkem,“ dodává k pravidlům předseda představenstva Trade Centre Praha, a.s. Filip Veselý.

Na bazénu strahov bude hned několik osob, které budou kontrolovat, zda návštěvníci dodržují předepsaná opatření. „Na bazénu Strahov jsme se rozhodli mít koordinátorů více. Bude jím pokladní u vstupu, plavčík pro bazénovou halu a strojník pro sprchy, šatny. Kapacita v bazénu bude průběžně hlídána plavčíky a bude zajištěna každodenní dezinfekce plaveckých pomůcek,“ doplňuje radní Chabr.

Dezinfekce skříněk a míst, kudy procházejí návštěvníci

Mluvčí pražského magistrátu Vít Hofman uvedl, že nařízený odstup v šatnách bude vyřešen tak, že pokladní budou vydávat návštěvníkům klíčky ke každé druhé skříňce. Kapacita skříněk je dostatečná a budou průběžně v provozu i po provozu dezinfikovány. Průběžně bude také probíhat dekontaminace míst u bazénu, kudy procházejí návštěvníci.

V souvislosti s dezinfekcí byl upraven dezinfekční plán objektu s využitím virucidních přípravků na průběžnou dezinfekci a dezinfekci po skončení provozu. Rovněž bude navýšena výměna vzduchu a během provozu budou průběžně otevírány i boční dveře u bazénu k přirozenému přivětrávání.

Ohodnoť článek

Foto Facebook Bazén Strahov

Štítky bazén, koupaliště, provoz, Strahov, Šutka, Praha, dezinfekce, Jan Chabr, šatna, Vít Hofman, Pražský magistrát, TRADE CENTRE PRAHA a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bazény Strahov a Šutka znovu otevírají. Přečtěte si, jak bude fungovat provoz  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.