Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Malé Straně má vzniknout farmářské tržiště s lokálními potravinami

Na Malé Straně nejspíš brzy vznikne nové farmářské tržiště. Vedení městské části také vytipovává další místa, která jsou pro podobné účely vhodná. Lokální potraviny by se mohly více prodávat také na Havelském tržišti.

Kam na trhy?
Lokální potraviny si mohou lidé koupit také na Tylové náměstí u I. P. Pavlova, na Kubánském, Vítězném a Řezáčově náměstí, na náměstí Jiřího z Poděbrad, na Andělu, v Holešovicích, na Jižním Městě, v Modřanech a na řadě dalších míst.

Tržiště na Malé Straně by mělo začít fungovat během června. „Chceme podpořit především tržiště, kde bude produkce pokud možno lokálních potravin,“ řekl starosta Prahy 1 Petr Hejma (STAN).

Provozování farmářských trhů nejen v Praze udělala „čáru přes rozpočet“ opatření proti šíření koronaviru. V rámci vládních opatření farmářské trhy odstartovaly až koncem dubna. Havelské tržiště v centru metropole je nicméně stále zavřené. Místní obyvatelé tento trh často kritizují za to, že se na něm prodává převážně zboží určené pro turisty, které rezidenti neupotřebí. Starosta Petr Hejma se podle svých slov bude snažit s provozovatelem, který má již zhruba 20 let tržiště v nájmu, pokoušet dojednat prodej lokálních potravin.

Farmářské trhy by se v budoucnu mohly objevit také v památkově chráněné budově tržnice ve vnitrobloku ohraničeném ulicemi 28. října, Rytířská, Perlová a Na Můstku. Tu magistrát plánuje za stovky milionů zrekonstruovat, zatím však neukončil již delší dobu trvající veřejnou soutěž.

Foto Praha 6

Štítky ČR, správa, trh, potraviny, Praha, Malá Strana, jídlo, Havelské tržiště, Petr Hejma, farmářský trh, Starostové a nezávislí, I. P. Pavlova, Holešovice, Modřany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Malé Straně má vzniknout farmářské tržiště s lokálními potravinami  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.