Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Další trik podvodníků. Datovou schránkou tahají peníze z podnikatelů

Český statistický úřad varuje před podvodníky, kteří se jeho jménem snaží vymámit peníze z důvěřivých podnikatelů. Zpráva, která končí také v datových schránkách, nabádá k zaplacení údajné registrace firmy v Registru ekonomických subjektů (RES). Český statistický úřad, který registr spravuje, však nemá s těmito zprávami nic společného.

„Prosíme uživatele, aby na tyto podvodné e-maily či zprávy v datových schránkách nereagovali. V případě pochybností prosím kontaktujte informační servis Českého statistického úřadu, ať již telefonicky či e-mailem,“ upozorňuje mluvčí úřadu Jan Cieslar.

Obdobnými případy se od roku 2010 zabýval Český statistický úřad již několikrát. „Firmy a drobné podnikatele bychom chtěli opětovně upozornit, aby pečlivě sledovali informaci, kdo, co a za kolik jim v zaslaných dopisech vlastně nabízí,“ připomíná Cieslar.

Registr ekonomických subjektů je veřejným seznamem.  Zápis do něj má pouze evidenční význam. Registr se průběžně aktualizuje a jeho časový snímek je přístupný na webu Českého statistického úřadu. Každý má přístup k vyhledávání v registru podle IČ nebo podle názvu firmy na webu. Jsou zde k dispozici údaje o adrese sídla firmy, její právní formě, zařazení dle oboru činnosti nebo podle kategorie počtu zaměstnanců.

Ohodnoť článek

Štítky podvod, Datová schránka, podnikání, ČSÚ, Český statistický úřad, Jan Cieślar, Registr ekonomických subjektů, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další trik podvodníků. Datovou schránkou tahají peníze z podnikatelů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.