Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sochu maršála Koněva nahradil klozet. Vandalský čin městská část odsoudila

Sochu maršála Koněva na Praze 6 nahradil klozet. Toaletu na náměstí Interbrigády kdosi umístil nejspíš v noci na dnešek. „Vtípek“ neznámého pachatele nyní prošetřuje policie. Toaletu nechala městská část odstranit. Starosta Ondřej Kolář (TOP 09) věc odsoudil.

„Pokud má někdo potřebu se takto vyjadřovat ve dnech, které jsou oslavou konce druhé světové války, vypovídá to o tom, že má v hlavě spíš fekálie, než cokoliv jiného,“ řekl starosta městské části Ondřej Kolář.

Celým případem se nyní zabývají pražští policisté.

FOTOGALERIE: Čeští sympatizanti ruských Nočních vlků přijeli na Olšanské hřbitovy

Čeští sympatizanti kontroverzního ruského motorkářského klubu Noční vlci dnes na Olšanských hřbitovech v Praze uctili památku sovětských vojáků padlých za druhé světové války. Kvůli omezením spojeným s epidemií koronaviru se letos neuskutečnila...

Sochu maršála Koněva nechala městská část demontovat začátkem dubna, když k odstranění využila nouzový stav. Přesun sochy se podle starosty chystal od září, rada o odstranění rozhodla na mimořádném zasedání v noci z 2. na 3. dubna.

Radnice tehdy využila nynější situace, kdy je v zemi striktně omezen volný pohyb na veřejnosti, protože se tak přesun Koněvovy sochy do depozitáře mohl odehrát bez "humbuku".

Starostova slova způsobila pořádný poprask mezi příznivci Ruska. Starosta Kolář totiž zmínil demonstrace, kde účastníky nazval "prapodivnými lidmi z pravicové i levicové spodiny", kteří loni v září protestovali proti zakrytí sochy ochrannou plachtou.

Ondřej Kolář: Trestní řízení proti zastupitelům Prahy 6 je na každý pád divadlo

Starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09) má podle svých slov policejní ochranu kvůli Rusovi, který ho má za úkol zlikvidovat. Podle Koláře hrozí riziko také pražskému primátorovi Zdeňku Hřibovi (Piráti) a starostovi pražských Řeporyjí Pavlu...

Starosta má po odstranění sochy maršála Koněva policejní ochranu. Spolu s ním je chráněn i pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti). Na možnou bezpečnostní hrozbu měl být upozorněn také starosta Řeporyjí Pavel Novotný (ODS).

Trojice pražských politiků se dlouhodobě vyhraňuje proti ruskému režimu. Zdroje Respektu tvrdí, že do Prahy přicestoval ruský občan, který by mohl pro Koláře představovat ohrožení.

Ohodnoť článek

Foto facebook.com

Štítky Praha, Praha 6, Koněv, Rusko, Kolář, Policie, klozet, městská část, socha, Ondřej Kolář, TOP 09, druhá světová válka, Zdeněk Hřib, Pavel Novotný, ODS, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sochu maršála Koněva nahradil klozet. Vandalský čin městská část odsoudila  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.