Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Šéf pražských hasičů Hlinovský včera skončil, u sboru zůstane dál

Ředitel pražských hasičů Roman Hlinovský včera skončil ve funkci. Od května se přesouvá na generální ředitelství sboru, kde bude mít na starosti zahraniční vztahy. Podle dřívějších informací chtěl Hlinovský ve funkci setrvat, nakonec se však s generálním ředitelem hasičů Drahoslavem Rybou domluvili na přeložení. V čele pražského sboru jej nahradí dosavadní šéf hasičů Libereckého kraje Luděk Prudil.

Informaci o přesunu Hlinovského přinesl v polovině dubna Deník N, podle kterého byla důvodem anonymní udání. Žádost o přeložení podle mluvčího hasičů Rudolfa Kramáře po dohodě podal sám Hlinovský a nyní bude pracovat ve stejné budově, jako ředitel Ryba. "Je to pro mě nový začátek, takže uvidím, jak to bude fungovat," řekl Hlinovský. Za spolupráci poděkoval členům pražského sboru, vedení města i dobrovolným hasičům v metropoli.

Kramář potvrdil, že na místo šéfa pražských hasičů nastoupí Prudil, který v roce 2015 v čele hasičů Libereckého kraje nahradil právě Hlinovského. "Minulý týden se už zúčastňoval pravidelných porad a od května nastupuje," řekl Kramář. Nový ředitel hasičů v Libereckém kraji vzejde z výběrového řízení, do té doby bude řízením pověřený Prudilův náměstek Jan Málek.

Hlinovský je příslušníkem HZS ČR od 1. prosince 2004. Předtím pracoval v požární jednotce neratovické chemičky Spolana, kterou v roce 2002 zastihly rozsáhlé povodně a byl zodpovědný za záchranné operace v zaplaveném podniku. Za profesionalitu a osobní nasazení při této události získal medaili HZS ČR Za statečnost.

Autoři | Foto HZS Praha

Štítky ČR, hasiči, Praha, personální, Roman Hlinovský, Liberecký kraj, Rudolf Kramář, Hasičský záchranný sbor, Deník N, Jan Málek, Spolana Neratovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šéf pražských hasičů Hlinovský včera skončil, u sboru zůstane dál  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.