Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Letošní Den Země se měl slavit na Kampě. Nakonec se přesunul do online prostředí

22. dubna slavíme Den Země. Lidé si připomenou klíčové ekologické otázky a dopady chování člověka na životní prostředí. Praha letošní Den Země slaví ve spolupráci s agenturou Kristián online. Učitelům, žákům a jejich rodičům nabízí od dnešního dne zábavné a vzdělávací aktivity.

Z Kampy do online prostředí

„Původně jsme Den Země chtěli oslavit na Kampě. Ve spolupráci s řadou pražských organizací jsme připravili spoustu stanovišť pro celé školní kolektivy, i pro rodiny s dětmi. V důsledku vládních opatření byla akce odvolána, a tak jsme se rozhodli celou akci přesunout do virtuálního prostředí, aby o ni děti nepřišly,” vysvětluje Olin Horáček, organizátor Dne Země z agentury Kristián.

Den Země se letos slaví již po padesáté. Poprvé ho zorganizoval v roce 1970 teprve 25letý student Denis Hayes. Oslovil přitom neuvěřitelných 20 milionů Američanů, tedy 10 % tehdejšího obyvatelstva USA. Demonstrace, pochody, čištění životního prostředí a další akce rozpoutaly debatu o nutnosti regulování nešetrného zacházení s přírodou, které má negativní dopad na naši planetu.

Tématem letošního Dne Země je Příroda ve městě. Na webových stránkách denzeme.eu najdou návštěvníci v jednotlivých “stáncích” hry, zajímavé články s kvízy nebo návody na výrobky z recyklovaného odpadu, zajímavé informace z oblasti pěstování ve městech nebo fotosoutěž.

Zdravé životní prostředí

„Příroda a zdravé životní prostředí je v současné době jedna z největších priorit Prahy. Proto investujeme nemalé peníze do výsadby nových stromů, revitalizace vodních toků, tvorby nových biotopů, zakládání mezí a remízků na městských polích, rekonstrukcí parků a dalších. Nedávno tak třeba vznikl úplně nový ostrov na rybníku Martiňák a další projekty. Je důležité, aby i v době pandemie koronaviru téma přírody a životního prostředí nezapadlo,“ říká náměstek primátora Prahy Petr Hlubuček.

Oslava na stránkách denzeme.eu potrvá do konce května, na návštěvníky čekají i různá překvapení. Přijďte se podívat.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky Den Země, příroda, osla, Kampa, životní prostředí, Praha, Země, pandemie covidu-19, USA, Denis Hayes, Petr Hlubuček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letošní Den Země se měl slavit na Kampě. Nakonec se přesunul do online prostředí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.