Dnes, 07:00
Mouční červíci po indicku, sladké saranče i hmyzí špíz – to vše můžete o víkendu 19. a 20. července ochutnat v Zoo Praha. Oblíbený Víkend hmyzožravců nabídne kromě netradičních dobrot i komentovaná krmení zvířat.
V pražské zoologické zahradě si na víkend chystají lahůdky pro odvážné mlsouny. Oblíbený Víkend hmyzožravců přinese ochutnávky hmyzích specialit a umožní sledovat, jak si na bezobratlých pochutnávají surikaty, mravenečníci nebo hrabáči.
Nebudou to ale pouze zvířata, kdo ochutná hmyzí pokrmy. Program, který odstartuje na terase Vzdělávacího centra v deset hodin překvapí všechny návštěvníky – vstup je zahrnutý v ceně vstupenky do pražské zoo.
Kuchaři tam budou do čtyř hodin odpoledne chystat speciality, které jen tak nepotkáte: kořeněné moučné červíky po indicku s kuskusem, křupavé cvrčky na česneku, sladké saranče obalené v banánovém těstíčku s palačinkou a čokoládou, potemníka moučného s jablky na karamelu anebo pestrý špíz z několika druhů hmyzu se zeleninou.
Hotová jídla bude možné nejen ochutnat zdarma, ale i zakoupit k dalšímu mlsání. K vidění budou také ukázky farmového chovu hmyzu a soutěže pro děti. Velkým lákadlem je i speciální komentované krmení, které si můžete pohodlně hlídat v mobilní aplikaci Zoo Praha.
Ke vstupence tedy automaticky získáte možnost ochutnat kulinářskou speciality a zároveň se podívat, jak si na hmyzu bez dochucovadel pochutnají i zvířata.
Chceš nám něco sdělit?Napiš nám