Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ztráty pražské zoo sahají k dvaceti milionům. Vybízí k adopcím a sponzoringu zvířat

Pražská Zoologická zahrada vybízí ty, kteří chtějí zoo finančně pomoci, k adopcím a sponzoringu zvířat. Kvůli vládním opatřením proti nákaze nemocí covid-19 je zoo již téměř měsíc uzavřená veřejnosti. Ztráty v příjmech ze vstupného, parkovného, prodeje suvenýrů či pronájmu restaurací jsou téměř 20 milionům korun. Uvedla to tisková referentka zoo Petra Sivová.

Nechceme vypisovat sbírku

„Nechceme tentokrát vypisovat sbírku, protože potřebných je mnoho. Ale samozřejmě ani nechceme odmítat nabízenou pomoc. Doporučujeme proto buď adoptovat, nebo sponzorovat naše zvířata," uvedl ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek.

Finančně podpořit lze podle ředitele zoologické zahrady i mláďata narozená či vylíhnuvší se po uzavření zoo. Seznam mláďat narozených od uzavření zoo, tedy od 13. března, čítá již tři desítky druhů.

JAK SE MAJÍ V ZOO 1: Pelikán si hraje s hadicí, mravenečníkovi kontrolují drápy

Ošetřovatelé zvířat z pražské zoo umožní návštěvníkům, aby se na zvířata podívali i v době nouzového stavu. Na prvních šesti videích uvidíme, jak se daří kachnám, jak si hrají gorily, zjistíme, jak čiperní jsou tamaríni, podíváme se, jak nouzový...

Každý druh má stanovenou částku

V případě adopcí má podle Sivové každý druh stanovenu fixní částku, jejíž výše se odvíjí od náročnosti jeho chovu, zejména nákladů na krmivo. Například adopce slona tak přijde ročně na 60 tisíc korun, adopce lemura na 6 tisíc korun a adopce komby na 2500 korun. Naproti tomu sponzorováno může být každé zvíře libovolnou částkou nad 100 korun.

Zoologická zahrada v Troji se návštěvníkům poprvé otevřela 28. září 1931. Do zoo loni zavítalo 1,456.526 návštěvníků. O více než 8000 lidí tak padl její dosavadní rekord z roku 2016. Chová přes 670 druhů zvířat. Patří k nejnavštěvovanějším místům v Praze.

JAK SE MAJÍ V ZOO 2: Malá slonice byla poprvé venku, lední medvědi dostali míče

Ošetřovatelé zvířat z pražské zoo umožní návštěvníkům, aby se na zvířata podívali i v době nouzového stavu. Ve druhém díle uvidíme, jak se malé slonici líbilo poprvé venku, jak se má hroší samec Tchéco, s čím si hrají lední medvědi, jak relaxují...

Hasiči, zdravotníci a policisté budou mít vstup za korunu

Zoo už dříve oznámila, že až znovu otevře, budou rodinné vstupenky pro zdravotníky, hasiče a policisty po dobu jednoho měsíce za symbolickou jednu korunu. Nyní je zahrada zavřená kvůli vládním bezpečnostním opatřením proti nákaze novým koronavirem.

Autoři | Foto Facebook Zoo Praha

Štítky koronavirus, Praha, zoo, adopce, ZOO Praha, Miroslav Bobek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ztráty pražské zoo sahají k dvaceti milionům. Vybízí k adopcím a sponzoringu zvířat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.