Hřbitovy a pohřební služby hlavního města pořídily do svých dvou krematorií nové pece z Itálie. Mají nižší spotřebu, technické vychytávky a zpopelní těla i nadrozměrných nebožtíků.
Příspěvková organizace hlavního města provozuje v Praze dvě krematoria, ve Strašnicích a v Motole. Obě zařízení teď mají nové pece vyrobené v Itálii.
„Tato věta na první dobrou evokuje spíš dejme tomu téma kulinární, ale nenechte se mýlit. Italové jsou mistři jak v technologii výroby křupavé pizzy, tak i kremačních pecí,“ uvedli zástupci organizace na Facebooku.
Ta ve Strašnicích už je v plném provozu, tu v Motole právě ve spolupráci s italským týmem instalují.
„Především daleko lepší poměr cena-výkon, než tomu bylo u pecí stávajících, dále nižší spotřeba plynu, technické vychytávky jako automatický pojezd rakví a samozřejmě i přidružené služby, z nichž zásadní je servis i úprava komínů,“ popsali v příspěvku.
K tomu teď budou moci zpopelnit i objemnější těla, ve Strašnicích až 260 kilogramová, v Motole jsou pak připraveni až na 350 kilo, tedy i s rakví. Návštěvníci nové pece budou uvidí v rámci prohlídky nejpozději na podzim.
Chceš nám něco sdělit?Napiš nám