Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

Donio zakládá sbírku pro okamžitou pomoc lidem, které zasáhla povodeň. Přispět může každý

Českou republiku v těchto dnech zasáhly povodně, které mohou v následujících dnech významně ovlivnit životy mnoha lidí. Ačkoli škody zatím nejsou tak rozsáhlé jako při ničivých povodních v letech 1997 a 2002, situace se může rychle měnit. Donio proto zakládá sbírku s cílem poskytnout okamžitou finanční pomoc těm, kteří ji budou nejvíce potřebovat.

Pomoc lidem postiženým povodněmi 2024

Díky podpoře Donio zajistí bezpečné náhradní ubytování, obnoví poškozené domovy a pomůže s pořízením nezbytného vybavení. Peníze budou také směřovat na zdravotní péči a další klíčové potřeby. V případě potřeby sbírka podpoří i neziskové organizace, které se specializují na pomoc v krizových situacích, aby byla pomoc co nejefektivnější.

Hladiny řek v noci nadále rostly. Nejdramatičtější situace je v Moravskoslezském kraji a na severu kraje Olomouckého, rozvodněné řeky dělají problémy také na jihu Čech. Na Prachaticku voda v noci přetekla hráz vodní nádrže Husinec. Radnice v Českém Těšíně na Karvinsku nařídila nad ránem evakuaci centra města a ulice Na Olšinách. Nadále stoupá řeka Opava, ve stejnojmenném městě vyhlásila radnice v sobotu evakuaci sídliště Kateřinky. Krnovská radnice nařídila evakuaci Dolního Kostelce a dalších 13 ulic. Jde o 1000 lidí.

V Moravskoslezském kraji bylo podle údajů ze sobotního večera evakuováno asi 3000 lidí. Evakuace hrozí v neděli také v Podhradí nad Dyjí na Znojemsku či v Rajhradicích a Opatovicích na Brněnsku. Pršet má na severovýchodě země minimálně do pondělí.

Foto Michael Daněk

Štítky donio, povodně, sbírka, pomoc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Donio zakládá sbírku pro okamžitou pomoc lidem, které zasáhla povodeň. Přispět může každý  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.