Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Neděle 15. září 2024  |  Svátek má Jolana
Bez reklam

Městská policie se brání pomluvám o utrácení zvířat v měcholupském útulku. Plánuje i právní kroky

Velkou diskusi na sociální síti Facebook rozpoutala fotografie kočky sražené autem, kterou k ošetření u veterináře odvezli strážníci městské policie. U příspěvku se objevilo několik komentářů o tom, jak v dolnoměcholupském útulku zacházejí se zvířaty, a také o utrácení koček. Podle vedení městské policie jsou to ale nepravdivá vyjádření a pomluvy a pokud s nimi lidé budou pokračovat, hrozí právními kroky.

Příspěvek se objevil minulý týden ve Vinohradské partě na Facebooku. Jeden z uživatelů zveřejnl fotografii, na které strážník balí kočku do krabice. Kočku podle jeho popisu v ulici Korunní srazilo auto před hospodou Mandragora, převzala si ji městská policii a jedou si pro ni veterináři z Měcholup.

„Tam jí akorád uspí nepočítejte že by ji pomohli takže další chudak,“ reagovala v komentářích Petra Moutelíková

„Je osetrena ? Vezli ji pres veterinu do utulku? V pondeli mestsky utulek zlikvidival cernou kocicku se zlomenyma tlapkama. Z penez danoveho poplatnika plni funkci obecniho rasa,“ napsala Jana Procházková. Moutelíková pak ještě dodala, že kočka už je mrtvá a zvířata v útulku uspává ukrajinský veterinář. 

Příspěvek neunikl pozornosti samotných strážníků a ti na něj reagovali na svém Facebooku. „Kočka měla vážná zranění, a proto jsme ji okamžitě převezli na veterinární kliniku Erika, kde byla ošetřena, stabilizována a na pozorování zde zůstala do druhé dne. Poté jsme si ji opět převzali do péče. Naštěstí se nám podařilo kontaktovat majitele a kočička se vrátila domů. Pro záchranu zvířete jsme tedy udělali vše, co jsme udělat měli a mohli,“ popsala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová

Zároveň nabídla, že kdokoliv, kdo si chce útulek v Dolních Měcholupech prohlédnout, můžete se zúčastnit komentovaných prohlídek, které probíhají každou středu.

„Touto cestou si dovolujeme upozornit, že v případě, že budou pomluvy a očerňování našich kolegů, kteří se o opuštěná zvířata starají, pokračovat, podnikneme příslušné právní kroky. Takto hodláme postupovat proti všem dalším, kteří nás budou pomlouvat, aniž by svá slova podložili důkazy,“ dodala Seifertová.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Městské policie hlavního města Prahy

Štítky Městská policie, útulek, pomluvy, zvířata, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městská policie se brání pomluvám o utrácení zvířat v měcholupském útulku. Plánuje i právní kroky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.