Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

VIDEO: Praha dnes hraje duhovými barvami. Letošního průvodu Prague Parade se zúčastnily desítky tisíc lidí

Před polednem se v dolní části Václavského náměstí začali shromažďovat účastníci letošního Prague Parade s názvem Pochod pro každou rodinu. Průvod vyrazil centrem Prahy na Letenské pláně krátce po dvanácté hodině. Dohromady se zúčastnilo zhruba šedesát tisíc lidí. Průvod podpořily významné značky jako například Škoda či Vodafone, nechyběli ani zástupci některých českých politických stran.

Centrem Prahy dnes prošel Prague Parade jako vyvrcholení Prague Pride Festivalu. Pro letošní průvod zvolili organizátoři téma Pochod pro každou rodinu, apelovali tak na fakt, že na akci jsou vítány všechny rodiny bez rozdílu. V průvodu se objevily také zástupci český politických stran Pirátů, Starostů a nezávislých a Zelených. 

Důhové doplňky a dobrá nálada

Průvod se vydal směrem na Letenské pláně krátce po dvanácté hodině, účastníci postupně prošli od Václavského náměstí přes ulici v Celetné na Staroměstské náměstí odkud po krátké přestávce pokračovali přes Pařížskou ulici na Letnou. Kolem trasy pochodu byly občasně umístěny hudební stage jako doprovodný program, nechyběly ani možnosti občerstvení. 

Pochodovat za lidská práva se vydala mimo jiné také například místopředsedkyně Sněmovny, Olga Richterová, či novinář Deníku N Filip Titlbach. 

Akce na podporu práv LGBT+ komunity

Průvod jasně reprezentoval základní zásady celého festivalu Prague Pride, kterými je respekt k lidským právům, vytváření inkluzivního prostředí a podpora rozmanitosti ve společnosti. Prahou dnes pochodovalo zhruba šedesát tisíc lidí, kteří chtěli tyto zásady podpořit a postavit se za práva lidí z LGBT+ komunity. Na rozdíl od některých proběhnuvších ročníků se letos účastníci pochodu nemuseli potýkat s organizovanými pochody odpůrců těchto zásad, výjimku tvořila pouze dvojice mužů na vrcholu schodů pod Letenskými pláněmi. K žádnému střetu, který by musela řešit policie či bezpečnostní agentura však během pochodu nedošlo. 

Program bude po skončení průvodu dále pokračovat až do večera v areálu Prague Pride Festivalu, který se rozléhá v prostoru Letenských plání. Lidé budou moci navštívit hudební koncerty, diskuze či exhibiční představení slam poetry. 

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Prague Pride, pochod, LGBT, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Praha dnes hraje duhovými barvami. Letošního průvodu Prague Parade se zúčastnily desítky tisíc lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.