Počasí dnes29 °C, zítra32 °C
Pátek 28. června 2024  |  Svátek má Lubomír
Bez reklam

Kinobus DPP vyjede v pondělí do sedmnácté sezóny. Program nabídne jak filmové novinky, tak ostřílené klasiky

Prahu čeká další ročník Kinobusu Dopravního podniku hlavního města Prahy. Akce nabídne program dohromady ve dvanácti pražských lokalitách a diváci budou moci vybírat z třiadvaceti celovečerních filmů. Část programu se také ponese v duchu oslav 50. výročí zahájení provozu pražského metra. Svou již 17. sezónu zahájí Kinobus DPP v pondělí 24. června v Čakovicích a potrvá až do 5. září každý večer od pondělí do čtvrtka.

17. ročník turné Kinobusu DPP začne v pondělí 24. června 2024 v Čakovicích, na náměstí Jiřího Berana, a to projekcí snímku Jedeme na teambuilding české a slovenské produkce. Festival letos bohužel nezavítá do Prahy 3 a to kvůli probíhající rekonstrukci v oblasti Vítkova, naopak se vrátí do staronové lokality Libuš. Diváci budou moci přijít na dohromady dvacet tři různých snímků ve dvanácti pražských místech. Kapacita projekcí bude přibližně 200 míst k sezení a vstupné bude vždy zdarma. Projekce začne vždy po setmění mezi 20:30 a 21:45 podle aktuálních podmínek. 

V programu nechybí Oppenheimer ani Tom Cruise 

Na programu nebudou chybět snímky z domácí produkce, diváci se mohou těšit například na snímky Aristokratka ve varu, zmiňovaný Jedeme na teambuilding či Samotáře.  Zbývající necelé dvě třetiny programu zaplní snímky ze zahraničních produkcí. Diváci budou moci vybírat z pěti francouzských snímků, jednoho anglického či několika amerických. Kinematografii Spojených států bude kromě úspěšného Oppenheimera reprezentovat také Mission Impossible: Odplata - První část, či Miluj souseda svého. Středy se v letošním Kinobusu DPP ponesou také v duchu oslav 50. výročí zahájení provozu metra. Po promítání hlavního filmu nabídne Kinobus vždy i jeden z jedenácti dokumentů o pražském metru. 

Možnost příspěvku na dobrou věc

Vedoucí odboru Marketing a obchod DPP Josef Voltr věří, že díky rozmanitosti letošního turné Kinobusu DPP si v programu najde každý divák to své. „S přicházejícím létem se nám opět blíží turné oblíbeného Kinobusu DPP. Letos se nám podařilo zařadit do programu 22 celovečerních filmů. Čtyři z toho jsou letošní novinky, desítka filmů je z loňského roku. Naprostá většina z letošní nabídky Kinobusu DPP jsou komedie nebo rodinné filmy, pouze dva snímky patří do kategorie akční nebo drama. Věříme, že si z nabídky vybere každý, skvělým tipem může být např. sedmi Oskary ověnčený Oppenheimer uznávaného režiséra Christophera Nolana nebo italský snímek Naprostí cizinci natočený na základě skutečné události, který je mimochodem zapsán v Guinnessově knize rekordů jako film s největším počtem lokálních remaků,“

Akce je navíc již tradičně spojená s charitou. Dobrovolné příspěvky návštěvníků letos poputují do neziskové organizace SOS dětské vesničky. která se snaží o zkvalitnění života dětem v nouzi. V loňském roce se podařilo vybrat třicet čtyři tisíc korun. 

Vše o letošním turné Kinobus DPP naleznete na jejich internetových stránkách.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky dopravní podnik, kinobus, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kinobus DPP vyjede v pondělí do sedmnácté sezóny. Program nabídne jak filmové novinky, tak ostřílené klasiky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.