Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Úterý 2. července 2024  |  Svátek má Patricie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Na Lipně se otevírá nová naučná stezka nejen pro rodiny s dětmi

PR článek

Už tuto sobotu se v Lipně nad Vltavou otevře nová naučná stezka k ovčínu, která návštěvníkům připomene dávné životy místních osadníků. Poskytne informace o tom, jaká fauna a flóra je v této oblasti doma a návštěvníci načerpají i mnoho dalších informací o jedinečné lokalitě šumavské přírody. Stezka obsahuje mnoho interaktivních prvků, takže ani děti se nudit nebudou. Měří 2,7 km. Má mírný profil se startem u výstupu z lanové dráhy Lipno Express a s cílem u nástupu na lanovou dráhu Promenádní. Maskotem stezky je šumavská ovce, kterou na trase návštěvníci potkají.

Slavnostní otevření se bude konat u výstupu lanové dráhy Lipno Express. Začátek v 10:00. Konec je naplánován na 16:00. Každý, kdo přijede, nebo přijde se může těšit na tematické dílničky, ukázky tkaní na stavu, prodej vlněných výrobků, pohádku o ovečce a další doprovodný program. V rámci slavnostního otevření stezky bude po celý den pro děti lanová dráha Promenádní zdarma. Auta bude možné zadarmo zaparkovat na hlavním parkovišti P1 a odtud vyjet lanovou dráhou Lipno Express na vrchol, nebo se k němu projít. „Stezka je určena pro celé rodiny, je interaktivní, a proto doporučujeme dopředu stáhnout aplikaci Lesní svět. Dozvíte se nejenom mnohem více informací, ale uslyšíte zvuky zvířat a básničky na vlastní uši,“ doplňuje tiskový mluvčí areálu Jiří Gruntorád.

Nový bod na gastro mapě Lipna

Mimo naučné stezky se slavnostně otevírá i nové bistro Kramec. To návštěvníci najdou též hned vedle výstupu z lanové dráhy Lipno Express. Jedná se o další bod na gastro mapě Lipna, kde si návštěvníci dopřeji kvalitní pokrmy od lokálních dodavatelů a zpracované v místím řeznictví Kramolínský vůl. V sobotu zde můžete ochutnat i mnoho specialit přímo z udírny. Tím ale gastro zážitky na Lipně nekončí.

Pokud patříte k milovníkům jahod, pak si rozhodně nenechte ujít jahodový víkend na Lipně. V cukrárně Povidloň na Vás budou čekat jahodové zákusky v mnoha variacích. Na menu je například linecký košíček se žloutkovým krémem a čerstvými jahodami, tvarohová kostka s tvarohovým krémem a jahodami, listový řez z Mascarpone krémem, Amaretem a jahodami, větrník s vanilkovým krémem a jahodami, anebo jahodové koláče, jahodová limonáda, jahodový sorbet a jahodová zmrzlina s jogurtem.

Přijaté kalorie pak mohou návštěvníci spálit výšlapem na Stezku korunami stromů, v Království lesa, kde na děti čekají animace zdarma, nebo sjezdem na sjezdových koloběžkách až na lipenské náměstíčko před restauraci Stodola.

Více informací na lipno.info

Ohodnoť článek

Štítky Lipno, stezka, ovce, lanová dráha, příroda, turistika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Lipně se otevírá nová naučná stezka nejen pro rodiny s dětmi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.