Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Začátkem týdne se ochladí, ale pak teploty vzrostou až na 27 stupňů

, aktualizováno 1. dubna 2024, 19:12

Začátkem tohoto týdne se v Praze ochladí až na 13 stupňů Celsia, ale pak teploty postupně vzrostou až na 27 stupňů. Po většinu týdne bude deštivo a objeví se také bouřky.

V předchozím týdnu se teploty dostaly místy i nad 24 stupňů a padaly teplotní rekordy. Ještě dnes budou nejvyšší denní teploty mezi 17 až 21 stupni a na východě se dostanou na 24 stupňů. Zároveň se však obloha během dne zatáhne a odpoledne se asi objeví bouřky.

„Během dnešního odpoledne a podvečera se mohou bouřky vyskytnout ve východní polovině Čech - zejména Vysočina, východní Čechy a hraniční oblasti s Moravou," oznámili dnes meteorologové na síti X. Večer se pak bouřky možná objeví i na Moravě a ve Slezsku.

V úterý se výrazně ochladí na 13 až 15 stupňů. Na většině území Česka budou přeháňky, které mohou být v polohách nad 1200 metrů nadmořské výšky smíšené či sněhové.

Podobné počasí bude ve středu, ale teploty už začnou zase stoupat. Ve čtvrtek a pátek budou nadále místy přeháňky a obloha bude zatažená. Teploty však vystoupají ve čtvrtek na 18 stupňů a v pátek až na 21 stupňů.

O víkendu bude zpočátku polojasno a teploty se v sobotu dostanou na 21 až 25 stupňů. V neděli pak bude zejména v Čechách místy až 27 stupňů. Postupně bude od západu přibývat oblačnosti a objeví se déšť i bouřky.

Po zbytek dubna budou teploty v Česku s největší pravděpodobností nadprůměrné. Vyplývá to z měsíčního výhledu počasí, který dnes ČHMÚ zveřejnil. „Přechodně, zejména kolem 7. dubna, mohou být teploty vzduchu i extrémně nadprůměrné," doplnili meteorologové. Až v týdnu mezi 22. a 28. dubnem zřejmě teploty klesnou postupně na hodnoty, které odpovídají dlouhodobému průměru pro toto období.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay

Štítky počasí, Praha, ochlazení, víkend, Český hydrometeorologický ústav, předpověď

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začátkem týdne se ochladí, ale pak teploty vzrostou až na 27 stupňů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.