Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Letní tábory i mentální zdraví. Nadační fond Albert rozdělil v Praze 360 000 korun

PR článek

Nadační fond Albert ve středu ocenil devět pražských organizací, které se starají o děti a rodiny ze sociálně složitého prostředí. O nejlepších projektech rozhodli zákazníci místních obchodů Albert v oblíbené kampani Bertík pomáhá. Za poslední čtyři roky, se podpora v hlavním městě vyšplhala na bezmála 2,8 milionů korun.

Okolnosti posledních let ukázaly, že Nadační fond Albert dokáže vystoupit vysoko nad rámec své letité komunitní podpory. „Jsme opravdu hrdí, že v Praze jsme během posledních čtyř let mohli rozdělit 2 770 000 korun. Kromě běžné podpory naše pomoc představovala také materiální dary v podobě dezinfekcí, rukavic, hraček, knížek či školních potřeb,“ popsala Vladimíra Jičínská, VP Legal & Compliance ve společnosti Albert a členka dozorčí rady Nadačního fondu Albert.

Slavnostní setkání u příležitosti ocenění vítězných organizací v programu Bertík pomáhá se konalo za podpory hlavního města Prahy, a to v prostorech Staroměstské radnice. „Moc ráda jsem nad touto akcí převzala záštitu. Bertíkovu kampaň sleduji roky a moc se mi na ní líbí i to, že spolupracuje s místními organizacemi v daném regionu a podporuje tím sounáležitost lidí, kteří jsou v podstatě sousedé. Propojuje komunity a zároveň pomáhá a představuje práci zajímavých organizací, a to je moc důležité. Nadační fond Albert odvádí už roky skvělou práci a ukazuje, že společenská odpovědnost není klišé a že se dá dělat opravdu srdcem,“ řekla Alexandra Udženija, náměstkyně primátora hlavního města Prahy a radní pro oblast sociálních věcí.

Bertíci pomáhají dětem se školou i volným časem

Čtyřiadvacátý ročník charitativního programu proběhl na podzim a tradičně propojil místní komunity. Bertíci přináší unikátní příležitost, jak se může veřejnost seznámit s činností i konkrétními příběhy místních organizací. „Naši zákazníci, kterým patří velké poděkování, podpořili v hlavním městě projekty z blízkého okolí zaměřené na terapeutickou pomoc, vytváření zážitků, vzdělávání a celkové usnadnění budoucího vstupu do dospělého života,“ upřesnila Alena Paldusová, manažerka Nadačního fondu Albert.

Mezi devítku podpořených organizací v Praze patří Dům tří přání, Proxima Sociale, Společnou cestou, Equita Therapy, Komunitní centrum Motýlek, dětský domov z Klánovic, výchovný ústav Klíčov, diagnostický ústav z Prahy 2 a Středisko křesťanské pomoci v Horních Počernicích.

„Finance využijeme na část mzdových nákladů pro zaměstnance, kteří svou odbornou kvalifikací a zkušenostmi poskytují podporu klientům nízkoprahového klubu. Mezi hlavní aktivity patří sociální poradenství, krizová intervence, preventivní témata a skupinová práce,“ popsala vedoucí nízkoprahového klubu Pacifik Barbora Janurová.

Ohodnoť článek

Štítky tábory, nadace, Albert, peníze, duševní zdraví, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní tábory i mentální zdraví. Nadační fond Albert rozdělil v Praze 360 000 korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.