Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na den pod zem. Lidé mají po celý víkend unikátní možnost prozkoumat pražské podzemí

Lidem se dnes a v neděli v Praze otevře deset podzemních prostor. V rámci čtvrtého ročníku akce Na den pod zem se budou moct podívat do dosud nezpřístupněných Podolských kasemat na Vyšehradě nebo protiatomového krytu v tunelu spojujícím Žižkov s Karlínem. Rezervace na prohlídky jsou sice podle pořadatelů plné, ale místa se mohou na poslední chvíli uvolnit. Zájemci by tak měli sledovat web Nadenpodzem.cz a facebookovou stránku akce. Příležitost prohlédnout si podzemí Prahy bude ještě o víkendu 14. a 15. března.

Lidé se budou moct podívat dále do podzemí domu Na Kocandě, kde se při jeho rekonstrukci našly pozůstatky staroměstských hradeb. Otevřou se také prostory pod jevišti Národního a Stavovského divadla. V komorním divadle Ungelt prohlídka návštěvníky zavede do sklepení z 11. století. Gotické podzemí, zákulisí i dílny, kde vznikají dekorace, odhalí divadlo Disk.

Akce Na den pod zem připravila doprovodný program v Kampusu Hybernská. Uskuteční se tu přednášky na téma hornické oblasti Krušnohoří nebo pražského metra. Není na ně třeba registrace.

Pořadatelé původně slibovali o čtyři podzemní místa víc. Kvůli zimujícím netopýrům se ale zájemci nedostanou do podzemních chodeb Branické skály a podzemí Divoké Šárky. Prohlídky organizátoři slibují nahradit v květnu. Z bezpečnostních důvodů kvůli šířícímu se koronaviru Pražské vodovody a kanalizace veřejnosti neotevřou kmenovou stoku ve Stromovce ani spadiště na Mariánských hradbách.

Autoři | Foto Informuji.cz

Štítky na den pod zem, podzemí, prohlídky, Praha, Žižkov, Karlín, Vyšehrad, Stavovské divadlo, Na Kocandě, Pražské vodovody a kanalizace, Týn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na den pod zem. Lidé mají po celý víkend unikátní možnost prozkoumat pražské podzemí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.