Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V pražské zoo dnes návštěvníci oslavují Světový den divoké přírody

Světový den divoké přírody (Word Wildlife Day) připadá na 3. března a pražské oslavy tohoto dne se konají nejbližší sobotu. Právě 3. března roku 1973 totiž vstoupila v platnost Úmluva o mezinárodním obchodu s ohroženými druhy volně žijících živočichů a planě rostoucích rostlin (CITES).

CITES hájí pět tisíc druhů zvířat

Jejím prostřednictvím 180 zemí světa hájí v současnosti na 5 tisíc druhů zvířat a kolem 29 tisíc taxonů rostlin před hrozbou vyhubení v přírodě pro nadměrné využívání při obchodování. Česká republika se k CITES připojila v roce 1992.

Oslavy v pražské zoo

Světový den divoké přírody je příležitostí k oslavě krásných a rozličných forem divoké přírody a vyzdvihnutí významu ochrany přírody pro lidstvo. Oslavy, které dnes probíhají v pražské zoo se nesou v duchu trvale udržitelného života, což je v současnosti velmi diskutované téma.

Návštěvníkům je otevřeno Vzdělávací centrum. Koná se zde workshop na výrobu enrichmentu z recyklovatelných materiálů, malí i velcí si zahrají hry s ekologickou tematikou a mohou také přispět svými nápady k ochraně přírody.

Ohodnoť článek

Foto Facebook Zoo Praha

Štítky zoo, Světový den divoké přírody, oslavy, Praha, příroda, ZOO Praha, Úmluva o mezinárodním obchodu s ohroženými druhy volně žijících živočichů a rostlin, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V pražské zoo dnes návštěvníci oslavují Světový den divoké přírody  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.