Počasí dnes24 °C, zítra26 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Praze 8 učí děti bruslit profesionální trenéři

Městská část vybrala provozovatele kluzišť ve výběrovém řízení, zrušila doplatky na energie pro jejich provozovatele a zavedla dotované bruslení místních škol a školek, pro které navíc zajistila výuku s profesionálními trenéry. Bruslení s profesionály je součástí projektu Tělocvik na ledě, který má děti naučit základy bruslení.

"Vzhledem k tomu, že Praha 8 má tři kluziště, tak jsme na podzim minulého roku rozjeli projekt Tělocvik na ledě. Hlavním cílem tohoto projektu je, aby děti ze základních a mateřských škol z Prahy 8 se naučily základy bruslení. Do toho projektu se přihlásilo 9 škol a 4 mateřské školy, ze kterých se účastní více jak 1800 dětí. Hlavním cílem je, aby si děti osvojily základy bruslení, aby se odstranil takový první strach z toho bruslení a aby měly pohyb i v zimních měsících venku a měly pohybovou aktivitu," řekl Jan Štorek (ANO), zastupitel MČ Praha 8.

Praha 8 disponuje celkem třemi kluzišti. Jedno se nachází na prostranství před kulturním domem Krakov, druhé u Velkého Löwitova mlýna a třetí se rozprostírá v prostorách koupaliště Ládví.

Kvalifikovaní trenéři žáky učí základní postoje, správnou techniku jízdy vpřed, zatáčení, brzdění a podle úrovně bruslařů i další dovednosti, jako jsou obraty, překládání, jízda vzad apod. 

"Jsem moc šťastný, že se nám podařilo s městskou částí Praha 8 vymyslet a zrealizovat tento projekt, protože si myslím, že děcka, která se do toho zapojí, tak mimo plavání, které je povinné na základních školách a lyžařského výcviku, mají možnost získat další sportovní dovednosti, kterými jsou základy bruslení a rozšířit ten repertoár možných sportů, které mohou dělat," řekl Petr Hanzlík, organizátor projektu Tělocvik na ledě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MČ Praha 8

Štítky bruslení, školy, školky, zimní sporty

V Praze 8 učí děti bruslit profesionální trenéři  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.