Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Muž spadl do potoka, zůstal zaklíněný v bahně a koukala mu jen hlava. Sám se nemohl dostat ven

Pražští strážníci zachránili život sedmačtyřicetiletému muži, který spadl do Rokytky, zapadl do bahna a zapletl se do kořenů, takže se nemohl dostat na břeh. Nad hladinou držel pouze hlavu, díky čemuž mohl volat o pomoc. Kolemjdoucí tak kvůli volání o pomoc zavolali městskou policii. Když strážníci kontrolovali břehy říčky, uslyšeli slabé volání a muže našli. Strážník vstoupil do koryta potoka a chytil mužovu hlavu, strážnice zavolala záchranáře.

Strážníci během kontroly obou břehů zaslechli slabé volání o pomoc a našli muže, který byl až po krk ve vodě. Nohy měl podle mluvčí pražské městské policie zaklesnuté do kořenů a bahna a koukala mu jen hlava, kterou z posledních sil držel nad hladinou.

„Strážník ihned vstoupil do koryta potoka a chytil mužovu hlavu, strážnice zavolala záchrannou službu. Pak společnými silami muže vyprostili a vytáhli na břeh. Nebyl viditelně zraněný, ale silně podchlazený, nedokázal se téměř hýbat ani mluvit, měl mělký dech a skoro nehmatný pulz. Strážníci ho zabalili do isotermické fólie, do příjezdu záchranářů kontrolovali jeho životní funkce a drželi ho hovorem při vědomí,“ popsala mluvčí pražské městské policie Irena Seifertová.

K incidentu, který měl téměř tragický konec došlo v pondělí 11. prosince ráno v Rokytce v Hodějovské ulici. Muž bez domova na podmáčeném svahu uklouzl a sjel do vody, jak dlouho v řece byl, nedokázal odhadnout. Podle záchranářů byl organismus muže na hranici kolapsu kvůli prochladnutí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dezidor, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Štítky bahno, muž, Rokytka, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž spadl do potoka, zůstal zaklíněný v bahně a koukala mu jen hlava. Sám se nemohl dostat ven  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.