Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Až třicet centimetrů sněhu a teploty pod nulou. Prahu čeká mrazivý víkend

Milovníci opravdového zimního počasí se tento víkend budou moci radovat, podle předpovědi meteorologů pořádně nasněží a nadílka vydrží díky teplotám pod nulou. Zároveň ale varují, mohou nastat komplikace v dopravě na silnicích i chodnících. Teploty v noci mohou spadnout až k mínus čtrnácti stupňům.

Výstraha Českého meteorologického ústavu platí od dnešních šesti odpoledne do sobotní půlnoci. Očekávají většinou deset až pětadvacet centimetrů nového sněhu, někde ale až pětatřicet. Ten může komplikovat chůzi, dopravu a zásobování.

„V případě mokrého sněhu dochází ke škodám na stromech a lesním porostu, drátech elektrických vedení a k výpadkům v energetice. Při cestování se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně,“ napsali meteorologové na svém webu.

Dnes v noci teploty klesnou k mínus čtyřem, v sobotu přes den bude maximálně mínus jeden. Zároveň se počítá s vytrvalým sněžením. V noci na neděli už bude až mínus devět, před den od mínus pěti do mínus tří. Pořádnou zimu pak meteorologové čekají v noci na pondělí, až mínus čtrnáct.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky počasí, sníh, předpověď, Český hydrometeorologický ústav, mráz, výstraha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Až třicet centimetrů sněhu a teploty pod nulou. Prahu čeká mrazivý víkend  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.