Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Rekordní potravinová sbírka. V pražské prodejně Albert se vybraly čtyři tuny jídla

PR článek

Přes 120 obchodů Albert se zapojilo do podzimní Sbírky potravin. Zákazníci darovali trvanlivé potraviny a drogerii, které pomůžou lidem v nouzi.  Vybralo se 116 tun. Rekordní prodejnou byl obchod na Nových Butovicích s více než čtyřmi tunami, včetně dvou palet, které Albert daroval do potravinové banky pro Prahu a Středočeský kraj.

Darovat potraviny dorazil do Alberta na Nových Butovicích i ministr práce a sociálních věcí, Marian Jurečka.

V sobotu na svatého Martina dorazil darovat potraviny do Alberta na Nových Butovicích i ministr práce a sociálních věcí, Marian Jurečka, místopředsedkyně Poslanecké sněmovny, Věra Kovářová a prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu, Tomáš Prouza, kteří pak dobrovolníkům předali plné nákupní koše.

„Rádi bychom poděkovali panu ministrovi za jeho dlouholetou věrnost sbírce. I jemu patří společně s tisíci zákazníků poděkování za potravinové i nepotravinové dary. Sbírka je dnem velkého úsilí také tisíců dobrovolníků, mezi které se zařadily v našich prodejnách také čtyři desítky dětských domovů. Také jim náleží velké uznání,“ řekl Jiří Mareček, ředitel komunikace obchodů Albert.

Zástupci dětských domovů rozšířily počet obdarovaných organizací.

Sladký advent pro děti z dětských domovů

Dobrovolníci z dětských domovů, kteří byli v několika obchodech Albert, vybírali potraviny přímo pro děti. Zákazníkům, tak mohli říct, co přesně aktuálně potřebují. „Jsme vděční za všechny ty obdržené trvanlivé potraviny, ovšem velkou radost dětem udělaly sladkosti. Ty jsme velice ocenili i vzhledem k blížícímu se Mikuláši,“ říká ředitelka Církevního dětského domova Emanuel, Simona Krutilová.

Právě díky potravinovým sbírkám ušetří dětské domovy finance, které mohou využít i na jiné aktivity, které by si standardně dovolit nemohly. Děti tak mohou vzít na výlet, do ZOO či za kulturním zážitkem.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekordní potravinová sbírka. V pražské prodejně Albert se vybraly čtyři tuny jídla  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.