Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: Centrum Prahy hlídali policisté a čekali na fanoušky AS Řím. Marně

V ulicích Prahy dnes policisté očekávali stovky fanoušků italského fotbalového klubu AS Řím, který se utká v Edenu s pražskou Slavií. I proto bylo od odpoledních hodin pražské centrum plné policistů v dodávkách. Příznivci se měli podle informací policie sejít dnes v půl páté na Staroměstském náměstí, odkud měli zamířit do Vršovic. Nakonec jich do centra dorazilo pouze pár, větší skupinu policie doprovázela v Londýnské ulici ve Vršovicích. Policie policejního mluvčího Jana Daňka je utkání rizikové.

Fanoušci Říma se měli sejít v centru Prahy

Policie vyhodnotila utkání mezi pražskou Slavií a AS Řím ve 4. kole Evropské ligy na stadionu v Edenu jako rizikové. Na fanoušky AS Řím v ulicích Prahy čekaly policisté včetně členů antikonfliktního týmu. Policisté chtěli svou přítomností v ulicích předejít konfliktům mezi jednotlivými fanoušky, nakonec však na náměstí přišly pouze jednotky fanoušků Říma, větší skupina fanoušků Říma pochodovala dnes odpoledne za asistence policie Vršovicemi.

„Podle všeho se tito příznivci budou odpoledne scházet na Staroměstském náměstí a okolo 16:30 by se měli přesouvat metrem do stanice Želivského. Odtamtud se pak pochodem přesunou ke stadionu ve Vršovicích," uvedl dopoledne policejní mluvčí Jan Daněk.

Italští těžkooděnci drželi fanoušky Slavie na stadionu hodiny po utkání. Klub podává protest

Italská policie zcela nezvládla organizaci hostujících fanoušků, kteří z Prahy přijeli podpořit sešívané na zápas proti AS Řím. Ten se konal na Olympijském stadionu v italském hlavním městě. Na zápas se do Říma vypravilo asi šest tisíc fanoušků...

Odveta za zápas v Itálii

Velké emoce vzbudil už první zápas mezi oběma celky, který se hrál před dvěma týdny v Římě. Vedení Slavie tehdy podalo protest proti počínání italské policie při utkání a po něm. Italská policie totiž držela fanoušky Slavie na stadionu hodiny po utkání a navíc je podrobovala přehnaným kontrolám.

„Chování italské policie po dobu výjezdu SKS je v rozporu se všemi racionálními pravidly pro organizaci fotbalových zápasů. To, že drží v sektoru naše fans, mezi kterými jsou rodiny s dětmi, 1,5 hodiny po zápase, je doslova šok,“ uvedl tehdy na svém účtu na síti X předseda představenstva SK Slavia Praha Jaroslav Tvrdík.

Slávisté s lídrem tabulky v italské metropoli prohráli 0:2. Pražané jsou druzí, a pokud se jim podaří Římany doma porazit, neskončí ve skupině hůře než třetí a potřetí za poslední čtyři sezony projdou v pohárech do jarní části.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ivo Spisar

Štítky policie, fotbal, Slavia, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Centrum Prahy hlídali policisté a čekali na fanoušky AS Řím. Marně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.