Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VIDEO: Řidiči používají falešné espézetky. Jako vysvětlení uvádí bizarní výmluvy

Řidiči používali odcizené či nalezené registrační značky, případy předala městská policie státním kolegům. Jeden řidič údajně zapomněl nalezenou registrační značku sundat z filmového natáčení. Druhý muž chtěl ochránit auto před odtahem.

Strážníci městské policie museli v nedávné době řešit dva případy využívání cizích registračních značek. Jako vysvětlení používání cizí registrační značky uváděli oba muži bizarní výmluvy. První muž údajně zapomněl značku sundat po filmovém natáčení a druhý muž tak prý chrání auta před odtáhnutím. 

První případ s rozdílnými registračními značkami řešila hlídka z Prahy 4. Zatímco přední značka dle lustrace souhlasila, zadní měla patřit úplně jinému vozdilu. Majitel vozu se při kontrole snažil nenápadně pohybovat v okolí a sledoval situaci, Pozornosti strážníků ale neušel. Muž středních let jako vysvětlení uvedl, že pracuje pro filmovou produkci, nalezenou registrační značku používal během natáčení a zapomněl ji sundat.

Další příběh s registračními značkami se odehrál v Praze 12. U tamního sídliště byl zaparkovaný Ford s registrační značkou, která ale patřila na vůz Škoda. Protože stejný typ stál nedaleko, rozhodla se ho hlídka zkontrolovat. Při ověřování se strážníkům přihlásil třiapadesátiletý muž, který uvedl, že vozidla stojící před jeho autoservisem opravuje a těm, které registračky značky nemají, montuje zbylé po vozidlech vyřazených z evidence. Tímto způsobem chce zabránit jejich odtahu.

Během kontroly hlídka zjistila nesoulad mezi registračním značkou a identifikačním číslem u dalších tří vozidel. Obě výše popsané události si na místě převzala státní policie.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky policie, doprava, SPZ, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Recidivistům hned nasadit monitorovací náramky které jsou vyvinuty kvůli přetíženým věznicím, zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nebo doma, jinak se z toho bahna nevyhrabeme. O důvodech dnešního marasmu píšu v diskusích.

Sobota, 11. listopadu 2023, 10:53Odpovědět

Ev Ik

Tomu druhýmu dát pořádný flastr. Tihle garážoví kutilové, co vrakama zamořují široké okolí a parkují je všude možně a nemožně, to je mor. A nikdo s tím nic nedělá.

Pondělí, 6. listopadu 2023, 06:48Odpovědět

VIDEO: Řidiči používají falešné espézetky. Jako vysvětlení uvádí bizarní výmluvy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.