Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

V Praze shořel obchod s nábytkem. Oheň způsobil škody za patnáct milionů

Dnešní požár střechy obchodu s nábytkem v pražském Zličíně způsobil škodu 15 milionů korun. V tiskové zprávě o tom informoval mluvčí pražských hasičů Daniel Fík. Požár zachvátil obchod dnes dopoledne, stropní konstrukce se poté propadla do prostoru prodejny. Při požáru nebyl nikdo zraněn, řekl ČTK mluvčí záchranářů Karel Kirs.

Hasiči měli událost hlášenou o půl jedenácté dopoledne. „V ulici V Pískovně zasahují jednotky ve druhém stupni požárního poplachu u požáru stropní konstrukce v obchodu s nábytkem. Hasíme pomocí tří vodních proudů", napsali dopoledne hasiči na síti X. Jejich mluvčí Daniel Fík ČTK řekl, že hořelo na ploše 40 krát 60 metrů, lokalizace se podařila zhruba půl hodiny po ohlášení požáru. Později doplnil, že se stropní konstrukce propadla do prostoru prodejny, kde bylo uskladněno hodně zboží.

Původně vyšetřovatel odhadl škodu na více než milion korun, později po dohodě se zástupcem firmy odhad škody zvýšil na šest milionů korun. Nakonec se však odhad vyšplhal na více než dvojnásobek částky, a to na 15 milionů korun. „Škoda byla nakonec navýšena na 15 milionů korun. Došetření příčiny proběhne v neděli dopoledne", sdělil mluvčí hasičů krátce před čtvrtou hodinou odpoledne.

Kromě profesionálních hasičů na místě také zasahovalo několik jednotek dobrovolných hasičů, kteří například zajišťovali kyvadlovou dopravu vody. Záchranáři na místo vyslali inspektora, posádku záchranářů a speciál Fénix. Událost se obešla bez nutnosti našeho zásahu, sdělil mluvčí záchranářů Karel Kirs.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasiči Praha

Štítky požár, hasiči, Zličín, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze shořel obchod s nábytkem. Oheň způsobil škody za patnáct milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.